iltasyazilim
FD Üye
Soğuk Hibiskus Çayı Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı hibiskus çiçeği
*1 tatlı kaşığı yeşil kahve (öğütülmemiş tohum halinde)
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Su
*İsteğe göre limon aroması
Soğuk Hibiskus Çayı Tarifi Yapılışı Hibiskus çayı bilindik kahve dükkanlarında satılıyor Ben de evde kendime sade, lezzetli ve soğuk bir içecek yapmak istedim ve bu çayı hazırladım Aşırı tatlı olmadığı için insanı baymıyor ve çok da ferahlatıcı Hibiskus çiçeği ve yeşil kahve aktarlarda kolaylıkla bulunuyor
Öncelikle hibiskus çiçeğini, şekeri ve yaklaşık 1 kahve fincanı suyu küçük bir sos tenceresine koyup yarım saat kadar bekletiyoruz Bu arada kahve cezvesine de yeşil kahvemizi ve 1 kahve fincanı suyumuzu koyup onu da yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz Yarım saatin sonunda her iki karışımı da ocağa alıyoruz ve kısık ateşte kaynamalarını bekliyoruz Her ikisini de kaynadıklarından 1012 dakika sonra ocaktan alıyoruz ve süzüyoruz Bunlar bizim hibiskus ve kahve şuruplarımız oluyor Oda sıcaklığına gelmelerini bekledikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz 15 güne kadar rahatlıkla şuruplarımızı saklayabiliriz
İçeceği hazırlayacağımız zaman 2 yemek kaşığı hibiskus şurubu, 1 yemek kaşığı kahve şurubu ve 1 litre soğuk suyu karıştırmamız yeterli, ben 56 damla limon aroması da katıyorum, buzla servis ediyorum, afiyet olsun
*1 yemek kaşığı hibiskus çiçeği
*1 tatlı kaşığı yeşil kahve (öğütülmemiş tohum halinde)
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Su
*İsteğe göre limon aroması
Soğuk Hibiskus Çayı Tarifi Yapılışı Hibiskus çayı bilindik kahve dükkanlarında satılıyor Ben de evde kendime sade, lezzetli ve soğuk bir içecek yapmak istedim ve bu çayı hazırladım Aşırı tatlı olmadığı için insanı baymıyor ve çok da ferahlatıcı Hibiskus çiçeği ve yeşil kahve aktarlarda kolaylıkla bulunuyor
Öncelikle hibiskus çiçeğini, şekeri ve yaklaşık 1 kahve fincanı suyu küçük bir sos tenceresine koyup yarım saat kadar bekletiyoruz Bu arada kahve cezvesine de yeşil kahvemizi ve 1 kahve fincanı suyumuzu koyup onu da yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz Yarım saatin sonunda her iki karışımı da ocağa alıyoruz ve kısık ateşte kaynamalarını bekliyoruz Her ikisini de kaynadıklarından 1012 dakika sonra ocaktan alıyoruz ve süzüyoruz Bunlar bizim hibiskus ve kahve şuruplarımız oluyor Oda sıcaklığına gelmelerini bekledikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz 15 güne kadar rahatlıkla şuruplarımızı saklayabiliriz
İçeceği hazırlayacağımız zaman 2 yemek kaşığı hibiskus şurubu, 1 yemek kaşığı kahve şurubu ve 1 litre soğuk suyu karıştırmamız yeterli, ben 56 damla limon aroması da katıyorum, buzla servis ediyorum, afiyet olsun