iltasyazilim
FD Üye
Soğuk Sütlü Tatlı Tarifleri
Muzlu Bisküvili Crem Ole
Malzemeler
1 paket çikolatalı crem ole
1012 adet bebe bisküvisi
1 adet muz
Süt (soğuk)
Yapılışı
Crem oleyi ambalajında belirtildiği gibi hazırlayın
Bebe bisküvilerini 34 parçaya bölüp süt ile ıslatıp kupların dibine paylaştırınMuzu minik küçük dilimleyip yarısını bisküvilerin üzerine koyunCrem oleyi kupların yarısına gelecek dek koyup,araya bir miktar daha muz koyun ve kalan crem oleyi kuplara paylaştırınHindistan ceviziyle süsleyip servis yapın
Sütlü Keşkül Tarifi
Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
bir tutam tuzlu
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Dekore Etmek için
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı
Yapılışı
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dövün 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı fazla eksik süt ile ezip, topaksız ülkü getirin Sütü tencereye aktarıp, bir parça tuz ile kaynatın Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı değin), bademlerin üstüne döküp bekletin Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkülün üzeri göz göz olana kadar kesintisiz karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkülü ateşten aldıktan daha sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz
Kuplarda Soğuk Tatlı
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
8090 gr tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı Nescafe (Tek kullanımlık 3'ü birarada kahveler de olabilir)
1 su bardağı süt (Nescafe için)
6 adet kedi dili bisküvi ya da petibör bisküvi
Yapılışı
Nescafe ve sütü karıştırın Karışıma bisküvileri batırıp kupların içine yerleştirinTencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip unun rengi değişene değin kavurun daha sonra sütü ve şekeri ekleyip, karışrırarak muhallebi kıvamına gelene değin pişirinOcağın altını kapatıp mikserle 56 dakika çırpın ve muhallebiyi kuplara paylaştırınÜzerini çikolata rendesi ve cevizle süsleyip servis yapın
Soğuk Pasta
Malzemeler
2 su bardağı soğuk süt
2 paket toz krem şanti
400 gram bebe bisküvisi
1 dere bardağı antepfıstığı
1 akarsu bardağı damla çikolata
1 çay bardağı meyve kurusu
Hazır çikolata sos
Yapılışı
Süt ve krem şantiyi bir tencereye alıp, mikserin önce düşük, daha sonra yüksek devriyle koyulaşıncaya dek çırpın Üstüne kocaman parçalar halinde kırdığınız bebe bisküvisini ilave edin sonradan dövülmüş antepfıstığı, damla çikolata ve meyve kurusunu ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın Hazırladığınız karışımı streç filmle kaplanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökün Derin dondurucuda 23 saat bekletin Donduktan sonradan ters çevirerek servis tabağına çıkarın Üstüne çikolata sos gezdirin ve dilimleyerek servis yapın *
Muzlu Bisküvili Crem Ole
Malzemeler
1 paket çikolatalı crem ole
1012 adet bebe bisküvisi
1 adet muz
Süt (soğuk)
Yapılışı
Crem oleyi ambalajında belirtildiği gibi hazırlayın
Bebe bisküvilerini 34 parçaya bölüp süt ile ıslatıp kupların dibine paylaştırınMuzu minik küçük dilimleyip yarısını bisküvilerin üzerine koyunCrem oleyi kupların yarısına gelecek dek koyup,araya bir miktar daha muz koyun ve kalan crem oleyi kuplara paylaştırınHindistan ceviziyle süsleyip servis yapın
Sütlü Keşkül Tarifi
Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
bir tutam tuzlu
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Dekore Etmek için
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı
Yapılışı
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dövün 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı fazla eksik süt ile ezip, topaksız ülkü getirin Sütü tencereye aktarıp, bir parça tuz ile kaynatın Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı değin), bademlerin üstüne döküp bekletin Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkülün üzeri göz göz olana kadar kesintisiz karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkülü ateşten aldıktan daha sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz
Kuplarda Soğuk Tatlı
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
8090 gr tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı Nescafe (Tek kullanımlık 3'ü birarada kahveler de olabilir)
1 su bardağı süt (Nescafe için)
6 adet kedi dili bisküvi ya da petibör bisküvi
Yapılışı
Nescafe ve sütü karıştırın Karışıma bisküvileri batırıp kupların içine yerleştirinTencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip unun rengi değişene değin kavurun daha sonra sütü ve şekeri ekleyip, karışrırarak muhallebi kıvamına gelene değin pişirinOcağın altını kapatıp mikserle 56 dakika çırpın ve muhallebiyi kuplara paylaştırınÜzerini çikolata rendesi ve cevizle süsleyip servis yapın
Soğuk Pasta
Malzemeler
2 su bardağı soğuk süt
2 paket toz krem şanti
400 gram bebe bisküvisi
1 dere bardağı antepfıstığı
1 akarsu bardağı damla çikolata
1 çay bardağı meyve kurusu
Hazır çikolata sos
Yapılışı
Süt ve krem şantiyi bir tencereye alıp, mikserin önce düşük, daha sonra yüksek devriyle koyulaşıncaya dek çırpın Üstüne kocaman parçalar halinde kırdığınız bebe bisküvisini ilave edin sonradan dövülmüş antepfıstığı, damla çikolata ve meyve kurusunu ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın Hazırladığınız karışımı streç filmle kaplanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökün Derin dondurucuda 23 saat bekletin Donduktan sonradan ters çevirerek servis tabağına çıkarın Üstüne çikolata sos gezdirin ve dilimleyerek servis yapın *