Bu karlı kış günlerini atlatmanın en uygun yolunun sıcak çikolatadan geçtiğini düşünenlerdeniz... Pekala siz de klasik sıcak çikolata tanımlarından sıkıldınız mı? Birbirinden farklı sıcak çikolata tariflerimizle kış aylarında meskenlerinize konuk olmaya geliyoruz. Hazırsanız başlayalım...????
Nane şekerli sıcak çikolata tanımı
Gereçler:
1/3 su bardağı kakao tozu
1 litre süt
Yarım su bardağı sütlü çikolata kesimleri
7 tane naneli şeker (akide üslubu ya da çubuk naneli şekerler)
Bir tutam tuz
1. Orta uzunluk bir tencereye kakaoyu koyun.
2. İçine kakao eriyene kadar sütü çırpa çırpa ekleyin.
3. Çikolata kesimleri ve ezilmiş nane şekerini ekleyin.
4. Orta ateşte 10 dakika pişirin.
5. Kaynayınca ocaktan alın ve bir fiske tuz ekleyin.
6. Bardaklara servis edin.
Tatlı tuzlu istikrarını sevenler için: Tuzlu vanilyalı sıcak çikolata tanımı
Materyaller:
2 su bardağı tam yağlı süt
Yarım su bardağı kakao tozu
3 yemek kaşığı toz şeker
1/4 çay kaşığı ince deniz tuzu
1 paket şekerli vanilin
Servis için isterseniz krema
1. Sütü bir tencerede orta ateşte kenarlarından köpürene kadar ısıtın. (tamamen kaynamasına müsaade vermeyin, aksi halde kabuk oluşturur)
2. Kakao tozu, şeker, tuz ve vanilya tozunu karıştırın.
3. Yaklaşık 1/2 fincan ılık sütü kakao tozu karışımına dökün ve pürüzsüz olana kadar çırpın. (kakao tozu topakları kalmayana kadar)
4. Akabinde kalan sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin.
5. Servis ederken içine krema koyabilirsiniz.
Ketojenik sıcak çikolata tanımı
Gereçler:
2 su bardağı badem sütü
1/4 su bardağı krem şanti
3 yemek kaşığı istediğiniz bir tatlandırıcı (şeker, bal)
2 yemek kaşığı kakao tozu
1/4 çay kaşığı vanilin
1/4 çay kaşığı tarçın
Bir pinçik tuz
1. Tüm gereçleri küçük tencereye koyun ve orta ısıda sık sık karıştırın.
2. 10 dakika kakao ve şeker eriyene kadar kaynatmanız kâfi.
3. Sıcakken servis yapın.
Bir Aztek tanımı: Acı sıcak çikolata tanımı
Materyaller:
Yarım su bardağı kıyılmış bitter çikolata
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya
Bir tutam tuz
1 acı biber, ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış
1-4 yemek kaşığı şeker (isteğinize göre)
1. Küçük bir tencerede biraz süt ile çikolatayı orta ateşte eritin.
2. Akabinde kalan sütü, tarçını, vanilyayı ve bir tutam tuzu ekleyip çırpın.
3. Son olarak tencereye acı biberi ekleyin ve kaynamaya yaklaştığında ocaktan alın.
4. 10 dakika bekletin ve acı biberleri içinden çıkarın.
5. Sıcakken servis yapın.
Portakallı sıcak çikolata tanımı
Materyaller:
1.5 bardak tam yağlı süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 şerit portakal kabuğu (portakalın beyaz kısmını kesinlikle ayırın)
Yarım paket bitter çikolata
1. Süt, şeker ve portakal kabuğunu küçük bir sos tenceresine alıp orta ateşte ısıtın.
2. Küçük bir kapta çikolatayı küçük modüllere ayırın.
3. Sütü sık sık karıştırın fakat kaynatmayın.
4. Sıcak sütü çikolatanın üzerine dökün ve çikolata eriyene kadar karıştırın.
5. Üzerine portakal kabuğu rendesi serperek servis yapın.
İtalyan sıcak çikolatası tanımı
Gereçler:
1 paket bitter çikolata, doğranmış
2 yemek kaşığı kakao tozu
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı+2 yemek kaşığı süt
4 çay kaşığı mısır nişastası
Bir fiske tuz
1. Sütü bir tencereye koyun ve çikolata, kakao tozu ve şekeri ekleyin.
2. Çikolata ve şeker eriyene kadar orta sıra karıştırarak karışımı ısıtın. (kaynatmayın)
3. Mısır nişastasını 2 yemek kaşığı sütle karıştırıp çikolatalı süte ekleyin.
4. Sıcak çikolatayı yoğunlaşıp pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın, küçük bir tutam tuz ekleyin ve fincanlarda servis yapın.
Soğuk kış aylarında klasik sıcak çikolata tanımlarından sıkılanlar için birbirinden lezzetli ve eğlenceli sıcak çikolata tanımlarını paylaştık. Başka içeriklerimize de göz atmayı unutmayın...????