iltasyazilim
FD Üye
Soğuk Yoğurtlu Çorba ( Yaz Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı döğme ( Yarma )
*1 su bardağı nohut ( Haşlanmış )
*Yoğurt ( Miktarını damak tadına göre ayarlamalısınız)
*Tuz
*Sarımsak ( İsteğe bağlı )
*Nane
Soğuk Yoğurtlu Çorba ( Yaz Çorbası) Tarifi Yapılışı
Çoğu yerde yapılan muhteşem bir yaz çorbasıdır yoğurtlu çorba, yaz iftarları için de harika oluyor, sıcak günlerde insanın içini ferahlatan çok kolay bir çorba, biz çok sevdiğimiz için ben biraz fazla yapıyorum buzdolabında soğuyunca harika oluyor, siz istediğiniz miktarda yapabilirsiniz
Gelelim tarife, benim kullandığım döğme ( yarma ) çabuk piştiği için ıslatmıyorum ama isteyen önceden ıslatıp pişirebilir, eğer haşlanmıış nohut kullanmayacaksanız döğmeyle birlikte nohutu da pişirmelisiniz Döğmeyi ve ( birlikte pişirecekseniz önceden ıslatılmış nohutu ) nohutu güzelce yıkayıp üzerini 4 parmak geçecek kadar su ve damak tadına göre tuz ekleyip pişirmeye bırakıyoruz Ara ara karıştırıp gerekirse su ekliyoruz Eğer haşlanmış nohut kullanacaksanız en son döğme pişince nohutu ekleyip bir iki taşım kaynatıp kapatıyoruz ben dondurucadaki haşlanmış nohutu kullandığım için böyle yaptım Döğme ve nohut pişince ocağı kapatıp biraz dillendiriyoruz Daha sonra yoğurda ezilmiş sarımsağı ekleyip çırpıyoruz ve soğuyan döğmeyle karıştırıp üzerine damak tadına göre tuz ve su ekleyip karıştırıyoruz ve nane serperek servis ediyoruz Ben köy yoğurdu kullanıyorum biraz sulu olduğu için su eklemiyorum siz kullandığınız yoğurda ve damak tadına göre suyunu ayarlayabilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1 su bardağı döğme ( Yarma )
*1 su bardağı nohut ( Haşlanmış )
*Yoğurt ( Miktarını damak tadına göre ayarlamalısınız)
*Tuz
*Sarımsak ( İsteğe bağlı )
*Nane
Soğuk Yoğurtlu Çorba ( Yaz Çorbası) Tarifi Yapılışı
Çoğu yerde yapılan muhteşem bir yaz çorbasıdır yoğurtlu çorba, yaz iftarları için de harika oluyor, sıcak günlerde insanın içini ferahlatan çok kolay bir çorba, biz çok sevdiğimiz için ben biraz fazla yapıyorum buzdolabında soğuyunca harika oluyor, siz istediğiniz miktarda yapabilirsiniz
Gelelim tarife, benim kullandığım döğme ( yarma ) çabuk piştiği için ıslatmıyorum ama isteyen önceden ıslatıp pişirebilir, eğer haşlanmıış nohut kullanmayacaksanız döğmeyle birlikte nohutu da pişirmelisiniz Döğmeyi ve ( birlikte pişirecekseniz önceden ıslatılmış nohutu ) nohutu güzelce yıkayıp üzerini 4 parmak geçecek kadar su ve damak tadına göre tuz ekleyip pişirmeye bırakıyoruz Ara ara karıştırıp gerekirse su ekliyoruz Eğer haşlanmış nohut kullanacaksanız en son döğme pişince nohutu ekleyip bir iki taşım kaynatıp kapatıyoruz ben dondurucadaki haşlanmış nohutu kullandığım için böyle yaptım Döğme ve nohut pişince ocağı kapatıp biraz dillendiriyoruz Daha sonra yoğurda ezilmiş sarımsağı ekleyip çırpıyoruz ve soğuyan döğmeyle karıştırıp üzerine damak tadına göre tuz ve su ekleyip karıştırıyoruz ve nane serperek servis ediyoruz Ben köy yoğurdu kullanıyorum biraz sulu olduğu için su eklemiyorum siz kullandığınız yoğurda ve damak tadına göre suyunu ayarlayabilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun