Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sokağa çıkma yasağı devam eder mi? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi

Sokağa çıkma yasağı devam eder mi? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi
0
40

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
Yasak%2Dbasladi%2Dmeydanlar%2Dbos%2Dkaldi%2D234214%2Ejpg

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sokağa çıkma yasağının uzayıp uzamayacağı ile ilgili yaptığı açıklamada "Sokağa çıkma yasağı problemi gündemdeydi. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri çerçevesinde buna gereksinim olduğu vakit yapalım dedik. Bununla ilgili kararlar olayın seyrine nazaran şekillenecek. Cuma günü karışıklık oldu. Gerekli önlemler kesinlikle alınacak, bunlar vakitli halde açıklanacak” formunda konuştu.

CNN Türk'te Hakan Çelik'e açıklamalarda bulunan Kalın, "Cumhurbaşkanımız tavsiye edilen önlemlere titizlikle uyuyor. Sıkı bir formda uyguluyor. Devlet işleyişinde aksaklık olmaması için bütün önlemler alındı ve altyapı kuruldu. Değerli toplantılar görüntü konferans ile yapılıyor." bilgisini paylaştı.

Kalın, "Sürecin ne vakit biteceği alınan önlemlerin ne kadar muvaffakiyetle uygulandığına bağlı. Bir küçük kaçak ikinci bir dalgayı tetikleyebiliyor. Kesin olarak 'Bu tarihte biter' diye bir öngörüde bulunmak hakikaten çok sıkıntı." diye konuştu. 

Kalın, "Sağlık alt yapımız virüse karşı çok güçlü. Tahminen de olağanlaşma 2021'de yaşanacak.Ekonomik olarak ben çok güçlü çıkacağımıza inanıyorum." niyetini lisana getirdi. 

Kalın, "Türkiye'nin IMF diye bir gündemimiz yok. IMF ile yeni bir mutabakat yapma planında değiliz" açıklamasını yaptı. 

Kalın'ın açıklamasından başlıklar şöyle: 

"Maske üretim kapasitesi çok önemli arttırıldı. Doğu- Batı ayrımı yapmadan yardım ediliyor.

Sokağa çıkma yasağı sıkıntısı gündemdeydi. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri çerçevesinde buna muhtaçlık olduğu vakit yapalım dedik. Bununla ilgili kararlar olayın seyrine nazaran şekillenecek. Cuma günü kaos oldu. Gerekli önlemler kesinlikle alınacak, bunlar vakitli halde açıklanacak."

858,466Konular
981,166Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt