Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında, emniyet mensupları kurallara uymayan vatandaşların tespiti için kontrollerini sürdürüyor. Bu kapsamda, İstanbul'un Bebek semtinde yasağa uymayan ve kimliği istenen bir bayan kendisini savunmak için yaptığı açıklamayla pes dedirtti.
Koronavirüsle gayret tedbirleri sebebiyle hafta içi akşam ve hafta sonunun tamamında sokak yasağı uygulanmaya devam ediliyor. Yasakların olduğu vakit dilimlerinde hafta sonları bilhassa turistler sebebiyle Beşiktaş ilçesine bağlı Bebek semti kıyısında yoğunluk yaşanıyor. Bu nedenle Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü takımları, bu bölgede kontrollerini sıklaştırdı. Dün gerçekleşen kontrollerde emniyet güçleri, dışarıda olan vatandaşların müsaade evraklarını ve kimliklerini denetim etti. Evrakları olanlar işlerine devam ederken, kısıtlamaya uymayan ve rastgele bir evrakı olmayan bir bayan ise savunmasıyla pes dedirtti.
Müsaade evrakı olmadığını beyan eden bayan, dışarıya manava gitmek için çıktığını sav etti. Polis takımları bayana, alışveriş saatinin akşam 17.00'de sona erdiğini hatırlattı. Kimliği istenen ve kendisine cezai sürecin uygulanacağını öğrenen bayan, 'Şaka mı yapıyorsunuz?' diyerek polis takımına, 'Kayda alınmaktan hoşlanmıyorum bu türlü bir hakkım var.' diyerek de kendisini çeken basın mensubuna reaksiyon gösterdi.
Gruplarla tartışan ve bir müddet sonra, 'acil zerzevat alması gerektiğini, soğan almaya' çıktığını söyleyen bayana emniyet mensupları, 'Soğan bozulacak bir eser değil, taze ekmek almıyorsunuz.' diyerek idari para cezası uyguladılar.
Maske de takmayan bayan bu durumu ise, 'Annem rahatsız apar topar çıktım, maskemi de takmayı unuttum.' kelamlarıyla savunmaya çalıştı.