Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sokakta TÜİK'e Pek İnanan Yok Gibi: 10 Kişiden 7'si 'İnanmıyorum' Dedi

Sokakta TÜİK'e Pek İnanan Yok Gibi: 10 Kişiden 7'si 'İnanmıyorum' Dedi
0
53

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
s-79966561ce176a57b0dc7cda9f75c336338c6d64.jpg

Geçen yılın son devrinde başlayan tartışma bitmiyor: TÜİK verileri!

TÜİK dataların doğruluğu konusunda bir çok farklı alandan baskı altına alınırken, yapılan açıklamalar, değişimler, siyasetler, yasaklama planları pek bir işe yaramamış görünüyor.

TÜİK, nisan ayında yıllık enflasyonu yüzde 69,97 olarak açıklarken, bağımsız araştırmacılardan oluşan ENAG yüzde 156,86 olarak hesapladı. Türkiye, TÜİK verisi ile bile enflasyonu en yüksek altıncı ülke olurken, Avrupa’da ise liderliği kimseye bırakmıyoruz.

MetroPOLL Araştırma halka TÜİK, enflasyon bilgilerine inanıp inanmadıklarını sordu!

Cevaplar ise sorunun büyüklüğünü ortaya çıkardı. Her 10 seçmenden 7'si Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon bilgilerine inanmıyor.

Araştırma bilgilerini şirketin kurucusu Özer Sencar, Twitter hesabından şu formda paylaştı:

twitter.com
TÜİK’in martta açıkladığı resmi enflasyona yalnızca yüzde 22,5 “İnanıyorum” derken, yüzde 72,9 “İnanmıyorum, daha fazla” dedi.

AKP seçmeni olanların yüzde 58,1’i TÜİK'e inanırken, yüzde 32,6’sı inanmadığını söyledi. MHP seçmeninin ise yüzde 50,6'sı inanmazken, yüzde 46,2'si inanıyor. 

CHP, GÜZEL Parti ve HDP seçmeninin neredeyse tamamı ise TÜİK datalarına inanmıyor.

Martta yıllık enflasyon yüzde 61,14 olarak açıklanmış, ENAG ise yüzde 150’ye yakın bir bilgi açıklamıştı.

pbs.twimg.com