Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sokratin Konusma Testi

Sokratin Konusma Testi
0
68

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Sokratin Konusma Testi Bir gün bir tanidik büyük filozafa rastladi ve dedi fakat, Arkadasinla ilgili ne duydugumu biliyor musun ?Bir dakika bekle diye yanıt verdi Sokrat Bana birsey söylemeden evvel senin kücük bir testten gecmeni istiyorum Buna Üçlü Filtre Testi deniyor Üçlü Filtre? Dogru, diye devam etti Sokrat Benimle arkadasim hakkinda konusmaya baslamadan önce, bir vakit durup ne söyleyecegini filtre etmek, iyi bir zihin olabilir Bu ona 3 filtre testi dememin sebebi Birinci filtre Gercek FiltresiBana birazdan söyleyecegin seyin tam anlamiyla gercek oldugundan belirli misin? Hayir,dedi adam Aslinda bunu sadece duydum ve Işlenmiş,dedi Sokrat Öyleyse, sen bunun gercekten dogru olup olmadigini bilmiyorsun Simdi ikinci filtreyi deneyelim, Iyilik Filtresini Arkadasim hakkinda bana söylemek üzere oldugun sey iyi birsey mi ? Hayir, bütün tersiÖyleyse, diye devam etti Sokrat Onun hakkinda bana kötü bir sey bildirmek istiyorsun ve bunun dogru oldugundan muhakkak degilsinFakat yinede testi gecebilirsin,cünkü geriye doğru bir filtre daha kaldi Ise yararlilik filtresi Bana arkadasim hakkinda söyleyecegin sey benim isime fayda mi ? Hayir, gercekten degil Iyidiye tamamladi Sokrat; Eger ,bana söyleyecegin sey dogru degilse,iyi degilse ve ise fayda, faydali degilse bana niye söyleyesin ama ? Bu Sokratin iyi bir filozof olmasinin ve büyük haysiyet, saygi görmesinin sebebiydi  

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,751Kullanıcılar
HasoTR35Son üye
Üst Alt