Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Somali'de 500 bin çocuk ölüm riski altında

Somali'de 500 bin çocuk ölüm riski altında
0
148

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95

Somali'de besin külfeti nedeniyle 500 bin çocuğun mevt riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, ülkedeki besin kriziyle ilgili basına açıklama yaptı.

Elder, Somali'deki besin krizinin 500 bin çocuğu mevt tehlikesiyle karşı karşıya bıraktığına dikkati çekti.

Somali'deki 2011'de yaşanan besin krizinde 340 bin çocuğun besin derdi yaşadığı bilgisini veren Elder, bu sayının bu yıl 500 bini geçtiğini kelamlarına ekledi.

Elder, besin krizini, "Bu yüzyıl görmediğimiz bir kabus." olarak tanımladı.

SOMALİ'NİN YÜZDE 80'İ ÇOK KURAKLIKLA GAYRET EDİYOR

Birleşmiş Milletler Besin ve Tarım Örgütüne (FAO) nazaran, Somali'nin yüzde 80'i şiddetli kuraklıkla çaba ediyor.

Somali hükümeti, tesirini artıran kuraklık nedeniyle 23 Kasım 2021'de ülke genelinde "acil durum" ilan etmişti.

Dünya Sıhhat Örgütü (DSÖ) Somali'deki insani kriz için memleketler arası topluma acil yardım daveti yapmıştı.

Similar threads

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Somali, büyük bir kuraklıkla karşı karşıya. Son 10 yılın en büyük kuraklığının yaşanacağını söyleyen uzmanlar, haziran ayına kadar beş yaş altı çocukların ölümcül açlıkla karşı karşıya kalacağını söylüyor. BBC Türkçe'nin haberine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Birleşmiş Milletler, çekirgelerin süratle yayılmaya devam ettiği Doğu Afrika memleketleri Kenya, Etiyopya ve  Somali'de son yılların en makûs çekirge istilasının yaşandığı ve 13 milyon kişinin besin güvenliğinin tehlikede olduğu ikazında bulundu. Birleşmiş Milletler (BM) İnsani...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), iç savaşın yedinci yılına girdiği Yemen'de her 10 dakikada bir çocuğun yetersiz beslenme ve aşıyla önlenebilecek hastalıklar yüzünden hayatını kaybettiğini açıkladı. UNICEF Direktörü Henrietta Fore, Yemen'deki insani duruma ilişkin BM...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Eğitim-İş Bursa Şubesi Lideri Yeliz Toy, "Bir ilkokul öğrencisinin okula başlama maliyeti 12 bin 500 TL'ye ulaşmış durumda. Fecî bir artış var. Ekonomik krizin ortasında, derin yoksulluk içinde okul hazırlığı yapan veliler büsbütün çaresizlikle karşılaşıyor" dedi. 2022-2023 eğitim öğretim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Yoksulluk pandemi ile tüm dünyada kanayan yara hale gelirken, pandemi sonrası ise artan gelir adaletsizliği de bunu körüklüyor.  Türkiye'de ise durum çok daha vahim! Araştırmalarda çoğunlukla gelirlerdeki düşüş göze çarparken, enflasyon ile düşen alım gücü en kırılgan kısmı; çocukları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
858,510Konular
980,881Mesajlar
30,741Kullanıcılar
DekekeoeSon üye
Üst Alt