iltasyazilim
FD Üye
Sömelek Köfte 2 (Kahramanmaraş’ın Şahane Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler Ben dondurucu için fazla miktarda yaptım bu yüzden ölçü olarak büyük kase kullandım, siz küçük kase kullanarak miktarı azaltabilirsiniz
Köfte İçin
*1 kaseden 2 parmak eksik tamamen yağsız dana kıyma
*1, 5 kase kadar ince köftelik bulgur
*Yarım paket irmik ( 250 gr )
*1 adet soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Pulbiber
*Tuz (Damak tadına göre )
Köfteleri Pişirmek için
*Sıcak su
*Tuz
Sebzeli Köfte İçin
*1 büyük tabak köfte (Suda piştikten sonra )
*45 adet yeşilbiber
*10 adet kadar domates (Minik domateslerden kullandığım için miktar fazla, normal domates kullanırsanız 23 adet yeterli )
*Zeytinyağı yada sıvı yağ
*Pulbiber
*Karabiber
*İsteğe göre tuz
Sade Köfte İçin
*1 tabak köfte (Suda piştikten sonra )
*Karabiber
*Pulbiber
*İsterseniz çok az salça
Sömelek Köfte 2 (Kahramanmaraş’ın Şahane Lezzeti) Tarifi Yapılışı
Sömelek köfte Kahramanmaraş’ ın en özel ve güzel, şahane lezzetlerinden biridir, çok sevilir ve birkaç farklı şekilde yapılır Daha önce sulu yemek olarak yapılan tarifini paylaşmıştım, şimdi daha pratik ister yemek, isterseniz çayın yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz tarifini paylaşmak istedim İlk tarifte de belirttiğim gibi ben çok miktarda yapıp haşlıyorum dondurucuya atıyorum ve istediğimiz Zaman, istediğimiz şekilde pişiriyorum, dondurucu dan eksik etmediğim bir köfte bu şekilde çok pratik oluyor tavsiye ederim, bu yüzden ben dondurucudaki köfteyi kullandım Aşağıda paylaştığım köftenin yapılışının fotoğrafları 1 tarifteki fotoğraflar Ben ölçüleri fazla miktarda veriyorum ama siz az yapmak isterseniz küçük kase yada bardakla azaltabilirsiniz
Köfte İçin
*1 kaseden 2 parmak eksik tamamen yağsız dana kıyma
*1, 5 kase kadar ince köftelik bulgur
*Yarım paket irmik ( 250 gr )
*1 adet soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Pulbiber
*Tuz (Damak tadına göre )
Köfteleri Pişirmek için
*Sıcak su
*Tuz
Sebzeli Köfte İçin
*1 büyük tabak köfte (Suda piştikten sonra )
*45 adet yeşilbiber
*10 adet kadar domates (Minik domateslerden kullandığım için miktar fazla, normal domates kullanırsanız 23 adet yeterli )
*Pulbiber
*Karabiber
*İsteğe göre tuz
Sade Köfte İçin
*1 tabak köfte (Suda piştikten sonra )
*Karabiber
*Pulbiber
*İsterseniz çok az salça
Sömelek Köfte 2 (Kahramanmaraş’ın Şahane Lezzeti) Tarifi Yapılışı
Sömelek köfte Kahramanmaraş’ ın en özel ve güzel, şahane lezzetlerinden biridir, çok sevilir ve birkaç farklı şekilde yapılır Daha önce sulu yemek olarak yapılan tarifini paylaşmıştım, şimdi daha pratik ister yemek, isterseniz çayın yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz tarifini paylaşmak istedim İlk tarifte de belirttiğim gibi ben çok miktarda yapıp haşlıyorum dondurucuya atıyorum ve istediğimiz Zaman, istediğimiz şekilde pişiriyorum, dondurucu dan eksik etmediğim bir köfte bu şekilde çok pratik oluyor tavsiye ederim, bu yüzden ben dondurucudaki köfteyi kullandım Aşağıda paylaştığım köftenin yapılışının fotoğrafları 1 tarifteki fotoğraflar Ben ölçüleri fazla miktarda veriyorum ama siz az yapmak isterseniz küçük kase yada bardakla azaltabilirsiniz