iltasyazilim
FD Üye
Somon Beğendi Malzemeleri
Beğendi için Malzemeler
2 adet Bostan patlıcanı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı ılık süt
1 avuç taze kaşar – rende
Muskat rendesi
Tuz
Karabiber
Somon için Malzemeler
4 dilim somon – derisi üstünde
Kajun baharat
Beğendi için;
Patlıcanları kürdan ile delin, direk ateş üzerinde veya 200 derece fırında 4045 dakika pişirin Dışı iyice pişen patlıcanları alıp bıçakla kabuklarından ve sapından ayırın, ince kıyın
Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip ağır ateşte altın rengine dönene kadar kavurun Közlenmiş ve temizlenmiş patlıcanları ekleyerek karıştırmaya devam edin
Tencereyi ateşten alın, kaşarları ekleyin, karıştırarak yedirin
Bu karışımı bir kaseye dökün, tuz, muskat ve ılık sütü ekleyin, karıştırıp kenarda patlıcanın sütü çekmesi için dinlenmeye bırakın
Somon için;
Somonların derisiz taraflarını kajun baharatına bulayın
Tavaya yağı ekleyin, önce baharatlı olan kısmına, sonra derili olan kısmına renk verin
Ardından 180200 derecede önceden ısıtılmış fırında 68 dakika pişirin
Beğendiyi servis tabağına alın ve üzerine somonları dizerek servis edin
Süslemek için; kuşkonmazları saplarından ayırın ve sıcak suda 12 dakika haşlayıp, buzlu suya alın Ardından izli bir ızgara tavasında üzerlerine şekil verip, somonun yanında servis edin
Beğendi için Malzemeler
2 adet Bostan patlıcanı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı ılık süt
1 avuç taze kaşar – rende
Muskat rendesi
Tuz
Karabiber
Somon için Malzemeler
4 dilim somon – derisi üstünde
Kajun baharat
Beğendi için;
Patlıcanları kürdan ile delin, direk ateş üzerinde veya 200 derece fırında 4045 dakika pişirin Dışı iyice pişen patlıcanları alıp bıçakla kabuklarından ve sapından ayırın, ince kıyın
Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip ağır ateşte altın rengine dönene kadar kavurun Közlenmiş ve temizlenmiş patlıcanları ekleyerek karıştırmaya devam edin
Tencereyi ateşten alın, kaşarları ekleyin, karıştırarak yedirin
Bu karışımı bir kaseye dökün, tuz, muskat ve ılık sütü ekleyin, karıştırıp kenarda patlıcanın sütü çekmesi için dinlenmeye bırakın
Somon için;
Somonların derisiz taraflarını kajun baharatına bulayın
Tavaya yağı ekleyin, önce baharatlı olan kısmına, sonra derili olan kısmına renk verin
Ardından 180200 derecede önceden ısıtılmış fırında 68 dakika pişirin
Beğendiyi servis tabağına alın ve üzerine somonları dizerek servis edin
Süslemek için; kuşkonmazları saplarından ayırın ve sıcak suda 12 dakika haşlayıp, buzlu suya alın Ardından izli bir ızgara tavasında üzerlerine şekil verip, somonun yanında servis edin