iltasyazilim
FD Üye
Pratik ve kolay bir şekilde Somonlu kabak terin için tarif
MALZEMELER
4 adet kabak
4 dilim somon füme
4 adet yumurta
5 çorba kaşığı taze krema
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı köri
Maydanoz
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Kabakları uzunlamasına dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haşlayın
Haşladıktan sonra havlu kağıt üzerine alın (suyunu çekmesi için)
Derin bir kasede, yumurta, krema, un , köri, ince kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiberi iyice çırpın
Fırınınızı 210 dereceye ayarlayın
Fırına dayanıklı bir kalıbı yağlayıp,unlayın
Kalıbın dibine önce hazırladığınız hamurun birazını koyun, üzerine birkaç kabak dilimi ve somon dizin
Sonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
Önceden ısıtılmış fırında benmari usulu 45 dakika pişirin
Sıcak veya ılık olarak servis yapın
MALZEMELER
4 adet kabak
4 dilim somon füme
4 adet yumurta
5 çorba kaşığı taze krema
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı köri
Maydanoz
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Kabakları uzunlamasına dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haşlayın
Haşladıktan sonra havlu kağıt üzerine alın (suyunu çekmesi için)
Derin bir kasede, yumurta, krema, un , köri, ince kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiberi iyice çırpın
Fırınınızı 210 dereceye ayarlayın
Fırına dayanıklı bir kalıbı yağlayıp,unlayın
Kalıbın dibine önce hazırladığınız hamurun birazını koyun, üzerine birkaç kabak dilimi ve somon dizin
Sonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
Önceden ısıtılmış fırında benmari usulu 45 dakika pişirin
Sıcak veya ılık olarak servis yapın