iltasyazilim
FD Üye
Somon Sarma Tarifi İçin Malzemeler
4 parça derisi soyulmuş somon balığı Yarım kilo kadar ıspanak 4 tane baklava yufkası 1 tane kuru soğan 2 diş sarımsak 1 parça kaşar peyniri rendesi Biraz sıvı yağ Tuz, karabiber 1 tane yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaç Kişilik: 24
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 25dk
Somon Sarma Tarifi Yapılışı Baklava yufkasına somon ve ıspanak sarıp fırın da kızartacağız ve nefis bir hafta sonu ziyafeti hazırlayacağız hep birlikte
Bu tarifi tarif defterinize eklemenizi tavsiye ederim bugün olmasa da bir gün farklı bir yemek aradığınızda kurtarıcınız olacak Çok pratik ve çıtır çıtır bir lezzet
Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkayıp bir kenar da suyu süzülmesi için bekletiyoruz
O arada bir soğanı ve sarımsakları doğruyoruz
Tavaya biraz sıvı yağ koyup ısınınca somon parçalarını koyup çok hafif kızartıyoruz
Üzerlerine tuz ve karabiber serpiyoruz Sarımsakları da ekleyip öyle kızartıyoruz
Aynı tava da fazla yağı süzüp yarım ay şeklinde doğradığımız soğanı kavuruyoruz
Pembeleşince ıspanağı ekleyip karıştırarak soteliyoruz biraz harlı bir ateşte
Tuz ekliyoruz sadece
Her bir yufkaya bir parça somon üzerine ıspanak ve onun üzerine de kaşar rendesi olmak üzere sarıyoruz
Yumurta sarısına bir kaşık yağı karıştırıp üzerlerine sürüyoruz
180 derecelik fırın da kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz
Çıkarmaya yakın üzerlerine kaşar rendesi serpip fırını kapatıyoruz Sadece erimesi yeterli peynirin
Sıcak sıcak ikram edip afiyetle yiyoruz sonra da
Allah sofralarınızın bereketini bol etsin inşallah
Afiyet olsun
4 parça derisi soyulmuş somon balığı Yarım kilo kadar ıspanak 4 tane baklava yufkası 1 tane kuru soğan 2 diş sarımsak 1 parça kaşar peyniri rendesi Biraz sıvı yağ Tuz, karabiber 1 tane yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaç Kişilik: 24
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 25dk
Somon Sarma Tarifi Yapılışı Baklava yufkasına somon ve ıspanak sarıp fırın da kızartacağız ve nefis bir hafta sonu ziyafeti hazırlayacağız hep birlikte
Bu tarifi tarif defterinize eklemenizi tavsiye ederim bugün olmasa da bir gün farklı bir yemek aradığınızda kurtarıcınız olacak Çok pratik ve çıtır çıtır bir lezzet
Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkayıp bir kenar da suyu süzülmesi için bekletiyoruz
O arada bir soğanı ve sarımsakları doğruyoruz
Tavaya biraz sıvı yağ koyup ısınınca somon parçalarını koyup çok hafif kızartıyoruz
Üzerlerine tuz ve karabiber serpiyoruz Sarımsakları da ekleyip öyle kızartıyoruz
Aynı tava da fazla yağı süzüp yarım ay şeklinde doğradığımız soğanı kavuruyoruz
Pembeleşince ıspanağı ekleyip karıştırarak soteliyoruz biraz harlı bir ateşte
Tuz ekliyoruz sadece
Her bir yufkaya bir parça somon üzerine ıspanak ve onun üzerine de kaşar rendesi olmak üzere sarıyoruz
Yumurta sarısına bir kaşık yağı karıştırıp üzerlerine sürüyoruz
180 derecelik fırın da kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz
Çıkarmaya yakın üzerlerine kaşar rendesi serpip fırını kapatıyoruz Sadece erimesi yeterli peynirin
Sıcak sıcak ikram edip afiyetle yiyoruz sonra da
Allah sofralarınızın bereketini bol etsin inşallah
Afiyet olsun