Tokat'ta tam 15 yıldır lokanta işleten bir esnaf, müşterilerine farklı lezzetler tattırmak için somon balığından döner yaptı. Yeni lezzete ilgi arttı.
Tokat'ta yaşayan bir esnaf, farklı bir lezzet için yerli somon balığından döner yapmaya başladı. Almus ilçesindeki balık çiftliklerinde yetiştirilen ve Avrupa ülkeleri Almanya, Hollanda ile Asya ülkeleri Japonya, Çin ile Orta Doğu ülkelerine ihraç edilen balıklar, kent merkezindeki bir lokantada döner olarak satılmaya başladı.
Teşebbüsçü esnaf, "Somon balıklarımız Almus ilçesinden tüm dünyaya, Avrupa ülkelerine ihracat ediliyor. Biz de buna sahip olduğumuz için neden dönerli yapmayalım dedik. Yöresel mutfak olarak güçlü bir ile sahibiz. Bundan ötürü da balığın dönerini de yapmaya karar verdik. Çok hoş oldu, bayağı bir talep gördü. Tadına bakanlar devamı olacak mı diye soruyor, tekrar istiyor." dedi.
Balık dönerin tadına bakan müşterilerden biri ise, "Şu ana kadar yediğim lezzetlerin ortasında en hoşu. Biz somon balığını daima yiyoruz lakin dönerde farklı tat ortaya çıkmış. Herkese tavsiye ediyorum. Farklı bir lezzet ortaya çıkmış." diye konuştu.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.