iltasyazilim
FD Üye
Somonlu Mercimek Çorbası (6 Kişilik)
Malzemeler:
Çorba İçin:
810 Bardak Et Suyu
15 Bardak Kırmızı Mercimek
1 Adet Patates
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Bardak Süt
Tuz, Kırmızıbiber
Krep İçin:
1 Adet Yumurta
14 Su Bardağı Un
150 ml Süt
1 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
2 Dilim Somon Füme
2 Yaprak Roka
Biraz Tuz
HAZIRLANIŞI :
Mercimeği yıkayalım Patatesi soyup, rendeleyelim Soğanı rendeleyelim Margarin ile pembeleştirelim Unu katıp kavuralım
Et suyunu mercimeği, ve patatesi una katıp iyice pişinceye kadar kaynatalım Tel süzgeçten geçirelim Yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım Çorbayı sofraya almadan 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü katıp karıştıralım Son olarak çorbaya tuz ve kırmızı biber koyalım Mercimek çorbasını hazırladıktan sonra bir kenara alalım ve krebi hazırlayalım
Yumurta, un, tuz ve yarım çorba kaşığı margarini karıştıralım Sütü katarak iyice ezelim Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım Karışımdan birkaç kaşık tavaya dökelim Ve sallayıp tavayı yağladıktan sonra önlü arkalı kızartıp iki krep hazırlayalım
Krepleri bir tepsiye serelim Üzerine somon ve roka koyarak parmak şeklinde saralım İnce dilimler halinde kesip mercimek çorbasının üzerine koyarak servis yapalım
Malzemeler:
Çorba İçin:
810 Bardak Et Suyu
15 Bardak Kırmızı Mercimek
1 Adet Patates
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Bardak Süt
Tuz, Kırmızıbiber
Krep İçin:
1 Adet Yumurta
14 Su Bardağı Un
150 ml Süt
1 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
2 Dilim Somon Füme
2 Yaprak Roka
Biraz Tuz
HAZIRLANIŞI :
Mercimeği yıkayalım Patatesi soyup, rendeleyelim Soğanı rendeleyelim Margarin ile pembeleştirelim Unu katıp kavuralım
Et suyunu mercimeği, ve patatesi una katıp iyice pişinceye kadar kaynatalım Tel süzgeçten geçirelim Yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım Çorbayı sofraya almadan 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü katıp karıştıralım Son olarak çorbaya tuz ve kırmızı biber koyalım Mercimek çorbasını hazırladıktan sonra bir kenara alalım ve krebi hazırlayalım
Yumurta, un, tuz ve yarım çorba kaşığı margarini karıştıralım Sütü katarak iyice ezelim Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım Karışımdan birkaç kaşık tavaya dökelim Ve sallayıp tavayı yağladıktan sonra önlü arkalı kızartıp iki krep hazırlayalım
Krepleri bir tepsiye serelim Üzerine somon ve roka koyarak parmak şeklinde saralım İnce dilimler halinde kesip mercimek çorbasının üzerine koyarak servis yapalım