Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

SON DAKİKA: YKS Baraj Puanları Düşürüldü

SON DAKİKA: YKS Baraj Puanları Düşürüldü
0
38

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
yks-baraj-puanlari-dusuruldu-1628605108.jpg

Kısa süre önce sizlerle paylaşmış olduğumuz bir haberde YÖK'ün YKS baraj puanlarının düşürülmesi yönündeki önerisini Cumhurbaşkanlığı'na sunduğunu aktarmıştık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa süre önce Twitter hesabından yapmış olduğu duyuru ile baraj puanlarının düşürüldüğünü resmen duyurdu.

Açıklamalarına, "Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum" şeklinde başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır" ifadelerini kullandı. Normal şartlarda TYT için 150, AYT ve YDT için ise 180 baraj puanı bulunuyordu.

Erdoğan, açıklamalarının devamında ise "Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Peki siz, YKS baraj puanlarının düşürülmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Similar threads

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YKS'de barajın düştüğünü duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Telegram hesabı üzerinden yaptığı duyuruda şunları kaydetti: "Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Şuramız, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Üniversitede eğitim hayali kuran milyonlarca öğrenci, 5 Ağustos'tan beri zorlu bir sürecin içerisine girmiş durumda. Zira ÖSYM, öğrencilerin tercih dönemlerini resmen başlattı. 20 Ağustos'a kadar devam edecek tercih dönemi sonucunda öğrenciler, bir üniversiteye yerleştirilip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
ÖSYM tarafından her yıl sınav öncesi yayımlanan YKS başvuru kılavuzunda başvuruya, sınava ve tercihlere dair açıklamalar bulunuyor.  Geçen yıl kılavuzun yayınlanmasıyla birlikte değişen hususlardan birisi de baraj puanlarının düşürülmesiydi. Baraj puanlarının düşürülmesi büyük tepki çekse de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
ÖSYM Başkanı Halis Aygün, bu yıl sınava girenlere ek iki yerleştirme yapılacağını belirtti. Aygün, "1. Ek Yerleştirme sonunda belli olacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu’nun almış olduğu karara göre bu seneye özel "ikinci ek yerleştirme" yapılacak. 1. Ek Yerleştirme aşamasında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, üniversite taban puanlarının düşürülmesini isteyerek "Salgın periyodu göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir" sözlerini kullandı. MHP lideri Devlet Bahçeli, daha evvel de lisana getirdiği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,507Konular
982,817Mesajlar
30,627Kullanıcılar
GolfddaySon üye
Üst Alt