Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Son iki asırdır Bizans'ın son dönemini yaşıyoruz

Son iki asırdır Bizans'ın son dönemini yaşıyoruz
0
106

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
SON İKİ ASIRDIR BİZANS'IN
SON DÖNEMİMİ YAŞIYORUZ
Size iki çarpıcı örnek sunacağım Beş yüz sene evveline gidelim Fatih Sultan Mehmed Han, İstanbul'u muhasara etmektedir Fetih kaçınılamazdır O sırada Bizans'ın durumuna bir göz atalım Fatih, Topkapı'dan surları döverken, kalabalık bir halk kitlesi de Ayasofya'da toplanmış, Bizans'ın ileri gelenleri hem dua ediyor, hem de Osmanlıdan kurtuluşun çarelerini arıyorlardı Konuşmacılardan biri şöyle diyordu:
–Sabredeceğiz, Papa Hazretlerinden yardım talebimize olumlu cevap geldi, Haçlı ordusu Tuna'yı aşmış bize yardıma geliyor Haçlı donanması da Ege denizine kadar gelmiş bulunuyor
Roma'ya yardım almak için giden Bizans heyetine, Papa yardım etmeyi şarta bağlamıştı Papa; Ortodoks mezhebini terk edip, Katolik olursanız size yardım ederizdemişti Yıllar önce Anadolu'ya yapılan Haçlı seferlerinde, Haçlılar İstanbul'a da uğramışlar, aynı inancı paylaşmalarına bakmadan, şehri yağmalamıştı Bütün bunları göz önünde bulunduran Bizans'ın ikinci adamı Notoras kalabalığa şöyle diyordu:
– İstanbul'un içinde Türk sarığını görmek, Latin serpuşunu görmekten evladır
Bizans'ın yöneticileri, ruhanileri, halkı Ayasofya'da bu haldeyken, Hıristiyan ilim adamları, papazlarda toplanmış yoğun bir müzakere ve tartışmanın içinde bulunuyorlardı Müzakere konusu şudur:
dişi midir, yoksa erkek midir?
Bu tartışmanın aylarca sürmüş, Fatih İstanbul'a girdiğinde halen devam ediyordu
Onlar böyle saçma sapan bir tartışma ile zaman geçirirken, İstanbul semalarına İslam güneşi doğuyordu Biz o zamanlar İslam'ı yaşadığımız için zirvedeydik Allah Celle Celaluhu cemiyet hayatının içinden adam gibi adamlar çıkarmıştı Cemiyet hayatı ve devlet, adam gibi adamların sayesinde tarihin en görkemli dönemin yaşıyordu
Aradan asırlar geçti, son iki asırda Bizans'ta yaşanan hadisenin tıpatıp örneğin Osmanlı ülkesinde yaşandı Batı sanayileşme devrimini, uzay çağını ve sonuçta bilgi çağını yaşarken biz ne yapıyorduk? Bizim devlet adamları, batıyı seyrediyor, ömürlerini batılılaşma, batıyı hayran hayran seyretmekle geçiriyorlardı
İstanbul boğazını bilirsiniz, boğazın Avrupa yakasını süsleyen muhteşem saraylar vardır O sarayların nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Osmanlı devleti borç batağında debelleşirken, Avrupa'dan alınan borç paralarla o saraylar yapılmıştır Adamlar imkanlarını, sanayileşme için kullanırken, bizler de imkanlarımızı lüks saraylar yapmak için, birbirimizin kuyusunu kazmak için kullanıyorduk
Özgürlük adına öyle komiklikler yapıldı ki; sabah erken kalkanın bakan olduğu devirler yaşandı, özgürlük ve demokrasi adına vatan hainleri, alçaklar, namussuzlar iş başına getirildi Devleti yönetenler bunları yaparken, ilim ehli ne yapıyordu
Anlatılır ki; İslam âlimlerinden bir gurup toplanmış şöyle bir meselenin çözümünü arıyorlardı Namaz kılarken, sinek secde ettiğimiz yere konsa, alın secdeye gittiğinde sinek ezilse, kişinin namazı bozulur mu? Bozulmaz mı?Bir başka gurup, eline bir Müslüman ölçer metre almış, Efendim; Abdulhamıd vatan haini bir dinsiz midir? yoksa vatan dostu mu?Bir başkası; matbaada basılan İslam'ı eserlerle, amel edilebilir mi?
Değerli kardeşlerim bizler bu gibi aslı astarı olmayan, mantıksız konularla uğraşırken, batı ne yaptı? Önce sanayi devrimini gerçekleştirdiler, sonra Uzay çağını geçtiler, sonrada Bilgi çağını devreye soktular
Batı bunları yaparken, bizim yaptıklarımızı düşündükçe, vaziyet Bizans'ın durumu ile ne kadar benzerlik arz ediyor değil mi?

UZUN ZAMANDIR FATİH, YAVUZ,
GAZALİ, RABBANİ ÇIKARAMADIK
Değerli kardeşlerim!
Son iki asırdır, kimse çıkıp ta batının Müslümanları köleleştirme faaliyetlerine karşı şöyle bir tedbir alalım, yada şu işi yapalım demedi Bu konuda bir plan bir proje yapan olmadı Ya batı uşaklığına yada batı hayranlığına soyundular Yada bu aletler kafir icadıdır, uzak durun noktasında kaldık Böyle diye diye, adamlar aldı başını gitti Yoksa siz zannediyor musunuz ki; bugün dünyanın gediği noktaya bir anda gelindi Bugün dünyanın küreselleşmede geldiği nokta iki yüz senenin sonucudur
İki yüz sendir sadece seyrediyoruz, yada reddediyoruz Başka da yaptığımız bir şey yoktur
Liderin önemi burada ortaya çıkıyor Hazreti Ömer bir şey söyledi, aradan on dört asır geçti, günceliliğini yitirmedi, Adalet mülkün temelidirİmam–i Azam bir ekol ortaya koydu ve diğer mezhep imamları, onlardan sonra gelenlerden kimse onlara ulaşamadı
Fatih Sultan Mehmet öyle ilkeler ve ufuklar ortaya koydu ki; bugün dünya devletlerinin hiçbiri Fatih'in ufkuna ulaşamamıştır Murad'da öyleydi, Yavuz'da diğerleri de
Bu insanlar İslam cemaatinin önünü açıyor, kolaya kaçmıyorlardı Hiçbir tanesi işin kolayına kaçmadı Yok, saymak, reddetmek işin kolayıdır Plan proje oluşturmak, ortaya öneri getirmek, daha güzeli yakalamak için icat ve gelişmeler yapmak, adam gibi adamların işidir Geçmişte yaşayan bu dev şahsiyetler, İslam cemaatinin elli sene, yüzsene sonrasının ufkunu açacak icraatlar, fikirler ortaya koydular
Son iki asırda İslam ümmetine ışık olacak, yol gösterecek insan sayısı çok azaldı O kadar azaldı ki; bütün bir coğrafyayı ayağa kaldıracak sayıda olunmadığı için İslam âlemi bugün karanlığı ve zilleti yaşıyor
Değerli kardeşlerim! Rus Tarihçisi Barthold'un yaptığı tespite lütfen dikkat edelim:
Türk kavimlerinin bilhassa 10 Asırda başlayan fetihleri, onlarda milli bir gurur uyandırdı Bu gurur 20 asırda bile Türkler'in işine yaramıştır
Rus tarihçi işi anladı da biz anamadık 10 Asır dediği, Gazneli devleti, Karahanlılar devleti ve Selçuklu devletinin icraat yaptığı yılları söylüyor O gün yapılan icraatlar aradan on asır geçiyor, yinede işe yarıyor

OKUYACAĞIZ
OKUYACAĞIZ
OKUTACAĞIZ
Sonuca gelecek olursak; yapacağımız ilk iş okumak, öğrenmek olmalıdır Okumaya bu kadar önem veren bir dinin mensupları olarak, eğer okumuyorsak o zaman şikâyet etmeye de hiç akımız yoktur Küreselleşmenin kötü sonuçlarından kurtulmak yada küreselleşmeye engel olmak için atılacak ilk adım okumaktır
Sen değerli kardeşim, her gün bir saatini okumaya ayıramıyorsan, boşuna şikâyet etme Okuyacaksın, sonrada çevreni okumaya teşvik edeceksin Dergimizde yazlarını okuduğunuz, ayrıca da bir günlük gazetede yazılar yazan D Ali Taşçı hoca geçende bize bir hadise anlattı
Bir milletvekili ile birlikteyim Milletvekiline sordum:
–Kitap okuyor musun?
–Hocam hiç zamanım olmuyor, çok istiyorum ama bir türlü olmuyor
Milletvekilinin bu cevabı karşısında şaşırdım ve ona dedim ki:
–Senin bu mazeretin şuna benziyor Özel arabasıyla yolculuğa çıkan bir adam, zamanım olmadığı için arabama benzin alamayacağım demesi gibidir
Ali Hoca ne kadar güzel anlatmış Okumamak için mazeret yok Okuyacağız, başka çaremiz yok
Gelecek ay buluşmak üzere her birinizi en kalbî duygu ve muhabbetlerimle selâmlıyorum
Rabbimiz'in mağfireti, bereketi, rahmeti üzerinize olsun
Selâm ve dualarımızla

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt