Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Son Martı

Son Martı
0
168

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
SON MARTI
Seckin Gunduz

Sesleri cirkindi Cığlık cığlığa ucuşuyorlardı Kulaklardaki hoşnutsuzluğu gorunumleri giderebiliyordu Kanat cırpışlarındaki inceliğe , suzuluşlerindeki ustalığı ekleyince sesler bir cırpıda guzelleşiyordu

Yolcuların coğu guvertedeydi Uzaklaşan kentin fotoğrafı cekiliyor , el sallanıyor ; martılara da yiyecek atılıyordu

Gulumsuyordu kadın , sık sık gulumsuyordu Ucuşan saclarının soytarılığına bir ara kahkaha attı oğluyla

İstekle dalmalarına karşın boş gagayla yukselmeleri sıklaşmıştı Gemi yol aldıkca martılar azalmış , sanki buna koşut guverte de hemen hemen boşalmıştı

‘Sevecen deniz kuşları ,’ diye duşundu kadın , ‘direngenmişsiniz’ Gulumsedi; azıcık zorlanmıştı Oysa fotoğraf cekerken Az once oğlunun karşısında Ne kolay , ne icten gulumsemişti ‘ Gucunuz tukenmeden donseniz’ Gozlerini sarı gagalılardan ayıramıyordu ‘ Kimi doydu , doygunluğuyla yetinip dondu Ama siz Ne diye suruklenip duruyorsunuz!’

Rıhtımdaki sayısız martıdan geriye birkacı kalmış , kalanların da kanat cırpışlarındaki coşku sonmuştu

“ Ekmek bul , bir şeyler bul ,’ diye annesini durtukledi “ Geliyorlar Atalım! Bir an susup sordu ; “ Atmasak? Hic atmasak? Donerler Evet Kesin donerler Hıı? Yanıt alamayınca kuskunce ekledi ; “ Atmasak da geliyorlar Bizi izliyorlar

“Gemiyi! dedi kadın
“Gelmesinler, diye cıkıştı “İstemiyorum Artık gelmesinler Oysa gelmek, yetişmek zorundalar Bundan sonra donemezler Bak anne , bak Sanki bize geliyorlar

“Gemiye! dedi kadın Savunurcasına sesini yukseltti ; “ Seslere Kopuren sulara Sudaki artıklara , coplere

“ Attığımız yiyeceklerden , dedi ağlamaklı sesle “Ya da anne Bizi Yani gemiyi bırakamadılar Bizden ayrılamı—

“ Hep boyle, dedi kadın , “ martılar işte hep boyle

“ Ama anne

“ Onlar icin oyun , oyun gibi yavrum Haydi , kamaramıza gecelim Bizden başka kimse kalmadı

“Hayır, diye mızıklandı , “onları bırakmayalım

“ Ayakta durmaktan yoruldum Sen de yorulmuşsundur

“ Anne bak , diye bağırdı , “ biri duştu Pat diye duştu

“Donemeyecekler , diye fısıldadı kadın , gozleri buğulanmıştı ‘ Kanat cırpışları cırpınmaya donuştu’

“ Az daha cabalasalar, deyip annesinin bileğine yapıştı , “ yetişebilirler Bacaya , direğe konuverseler

“ Konarlar, dedi “ Gel iceriye gecelim

“Kıyı mıyı yok oldu Catarcasına soylendi , “ Arkalarına bakmıyor , bakmadan oylesine geliyorlar

Bir martı daha denize kondu , konmasıyla bir onceki gibi beyaz kopukler arasında yitiverdi

“ Cok mu yiyecek attık! Cok mu el salladık! Oysa herkes attı, herkes salladı

“ Biz olmasak da gelirlerdi yavrum Gemi cekiyor onları Cekiyor Gulumsemesi sondu ; “ Cekmesine cekiyor da

“ Anne, diye haykırdı, “ bak! Biri daha!

“ Esiyor! Gel , iceriye gecelim

“Bırakmayalım Baksana Bitti , bitiyor! Sesi ağlamaklıydı , “İki martı kaldı Oburleri hep Bakmak istemiyorum ama Martıların hepsi, hepsi

“Donduler bir tanem , dedi elleri oğlunun omzunda, “donduler İnan bu ikisi de donecek Martılar gucludur Kıyıya ucmuşlardır Ucamayanlar gemiye konmuştur Dediğin gibi belki de bacaya

“ Alay etme, diye atıldı “Okşama saclarımı , inanmıyorum Yavaşlasa da yetişemezler , dursa da yetişemezler ! En guclusu , şu kocaman kanatlısı bile!

“Sus yavrum Duyan da kavga ediyoruz sanacak

“Neden attım! Nicin el salladım!

“Sacmalama! Bir sen misin atan Dedim ya martı onlar

“ Kızma , dedi usulca , “ama anne, yi de peşi sıra ekledi Yuz bulsa kesinlikle bir şey diyecekti

“ Yeter, diye bağırdı kadın Oğlunun bileğine sımsıkı yapışıp suruklercesine cekti “ Gidiyoruz! Koca guvertede bir! ikimiz

“Ya martılar? Yani martı Şu Şu son martı

“Haydi diyorum , acıktım Daha ustumuzu değiştireceğiz

İsteksizce annesinin elini tutmuştu Uslu cocuk suskunluğu ancak merenlere dek surdu “Anne , martılar erkek mi? Yanakları kızarmışsa da cekingenlik bir kez yenilmişti “ Hani şu Koca kanatlısı Yutkundu ; “ Hani şu en son—

“Tırabzana tutun! Adımlarına—

“ Anne , ne olursun soyle

“Kimi erkek , kimi dişi Off , ne bileyim ben Sallanma Onune bak!

“Dişi , kadın demek değil mi?

“Evet, dişi kadın demek Bunun kanatla da ilgisi yok Duşeceksin!! Sesi yumuşadı, “Kadın martı Gulumsemeye calıştı ; “ Martı kadın Son martı

Ranzadan , “Anne, diye atıldı

“Dur! diye bağırdı “Sarılma oyle Dudaklarımı boyuyorum , gormuyor musun!

“Gozlerin Yanakların

“Durtme! Gemi yeterince sallıyor ; şu kirpiklere bak! Aynayı uzattı , “Enseme tutsana

“Martılara ben de uzuldum ama ağlamıyorum

Gozleri aynadaydı Saclarını iki eliyle arkada kavramıştı “Ağlayan kim! dedi yapmacık bir ofkeyle

“ Goruyorum İşte Karşıdaki aynadan da gormuştum

“Az daha ustelese , ‘ Evet ,’ diyecekti , ‘ağlıyorum Ama bil ki martılara değil Kendime Babana’ Derin bir ic cekti Diyecekti Az daha ustelese diyecekti ‘Dokuz yıl kanat cırpabildim ona’

SECKİN GUNDUZ

858,497Konular
982,550Mesajlar
30,287Kullanıcılar
Üst Alt