iltasyazilim
FD Üye
Sonbahar Böreği
Sonbahar Böreği ( 8 – 10 kişilik )
4 adet yufka
2 soğan
1 adet pırasa
300 gr mantar
2 havuç
2 haşlanmış patates
300 gr kıyma
Tuz – karabiber
Muskat rendesi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Yufkalara Sürmek için Malzemeler
12 yemek kaşığı erimiş tereyağı
12 bardak süt
Üzeri için Malzemeler
Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Patatesleri küçük küp şeklinde kesin Havuçları rendeleyin
Pırasayı ve mantarları ince kesin Soğanları yemeklik doğrayıp 2 ye ayırın
Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın Bir soğanı koyup hafif soteleyin Kıymayı ekleyip kavurun Mantarı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Yaklaşık 2 dakika sonra ateşten alın ve bir tabağa boşaltın
Aynı tavada tekrar 2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırın Diğer soğanı ekleyip soteleyin Sonra rende havucu ilave edip 23 dakika daha soteleyin Tuz ve karabiber ekleyin Havuçlarıda ayrı bir tabağa çıkarın
Ve en son aynı tavada kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın İnce doğranmış pırasayı koyup kavurun Küçük küp kesilmiş patatesleri ilave edip kavurun Tuz, karabiber ve muskat rendesiyle baharatlandırın
Erimiş tereyağını sütle beraber çırpın
2 adet yufkayı üst üste düz bir zemine açın Üzerine sütlü karışımdan sürüp kıymalı harcı yayın Sonraki yufkayı birinci katmanın üzerine yerleştirip sütlü karışımdan sürün ve havuçlu harcı yayın Son yufkayı da aynı şekilde yerleştirip sütlü karışımı sürün Patatesli harcı yayıp sıkı rulo şeklinde sarın Fırın tepsisine yerleştirip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün Çörekotu ve susam serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Dilimleyip sıcak veya ılık olarak servis edin
Sonbahar Böreği ( 8 – 10 kişilik )
4 adet yufka
2 soğan
1 adet pırasa
300 gr mantar
2 havuç
2 haşlanmış patates
300 gr kıyma
Tuz – karabiber
Muskat rendesi
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Yufkalara Sürmek için Malzemeler
12 yemek kaşığı erimiş tereyağı
12 bardak süt
Üzeri için Malzemeler
Yumurta sarısı
Çörekotu, susam
Patatesleri küçük küp şeklinde kesin Havuçları rendeleyin
Pırasayı ve mantarları ince kesin Soğanları yemeklik doğrayıp 2 ye ayırın
Tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın Bir soğanı koyup hafif soteleyin Kıymayı ekleyip kavurun Mantarı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Yaklaşık 2 dakika sonra ateşten alın ve bir tabağa boşaltın
Aynı tavada tekrar 2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırın Diğer soğanı ekleyip soteleyin Sonra rende havucu ilave edip 23 dakika daha soteleyin Tuz ve karabiber ekleyin Havuçlarıda ayrı bir tabağa çıkarın
Ve en son aynı tavada kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın İnce doğranmış pırasayı koyup kavurun Küçük küp kesilmiş patatesleri ilave edip kavurun Tuz, karabiber ve muskat rendesiyle baharatlandırın
Erimiş tereyağını sütle beraber çırpın
2 adet yufkayı üst üste düz bir zemine açın Üzerine sütlü karışımdan sürüp kıymalı harcı yayın Sonraki yufkayı birinci katmanın üzerine yerleştirip sütlü karışımdan sürün ve havuçlu harcı yayın Son yufkayı da aynı şekilde yerleştirip sütlü karışımı sürün Patatesli harcı yayıp sıkı rulo şeklinde sarın Fırın tepsisine yerleştirip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün Çörekotu ve susam serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Dilimleyip sıcak veya ılık olarak servis edin