Evvel sıhhatinizi koruyun sonra kilo verin
Kusursuz çalışan karaciğer, böbrek, bağırsak ve cilt vücudu toksinlerden korumak için ve detoks yapmak için aralıksız çalışmaktadır. Detoks zayıflamak için değil, çalışan bu mekanizmaya destek olmak için uygulanmalıdır. Tek bir besin ya da içeceği tüketerek detoks yapmak alanına, vücudun detoks sistemini destekleyecek küçük düzenlemelerle toksinlerden arınmak devranla kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Detoks ismi altında satılan organik ya da bitkisel hiçbir eser tek başına tesirli olmayacağı üzere, kişinin sıhhatini da tehdit etmektedir.
Yanlış detoks bağırsak sağlığınızdan edebilir
Bilinçsizce yapılan detokslarda ekseriyetle, bağırsaklar gereğinden çokça hızlandırılmakta ve kişi ishal üzere sıhhat meseleleri ile karşılaşmaktadır. Bu tatbikler bağırsak florasını bozarak yararlı bakterilerin ölmesine ve bağırsak geçirgenliğinin artmasına neden olabilmektedir. Bağışıklık sistemini bozacak bağırsakları boşaltmak yahut hızlandıracak tatbikler noktasına bağırsaktaki yararlı bakterileri koruyup sayısını artırmaya çalışmak kâfi olmaktadır.
Bağırsak florasını korumak için:
• Lifli çiğ zerzevat ve meyve tüketerek bağırsaklardaki hareketlilik artırılmalıdır. Bu durum toksinlerin bağırsaklarda beklemesini ve geri emilmesini engellemektedir.
• Mesken prodüksiyonu yoğurt, kefir, şalgam ve turşu âlâ ölçüde probiyotik alınmasına yardımcı olur. Hane prodüksiyonu sirke yahut turşu suları da salatalara ek edilebilir.
• Ispanak, roka, tere, dereotu, maydanoz üzere koyu yeşil yapraklı sebzelerin tüketimine ihtimam gösterilmesi hem lif hem de kuvvetli bir antioksidan olan c vitamini alımını sağlayacaktır. Posası atılmamış zerzevat suları da başka vazifesi yapmaktadır.
Detoksta yağı eksik etmeyin
Diyetlerden yağı büsbütün çıkarmak karaciğer detoksu açısından olumsuz tesir yapmaktadır. Toksinlerin atılmasında kıymetli eği olan safra, bağırsağa yağ emilimi sırasında dökülmektedir. Beslenme tertibinden yağın külliyen çıkartılması hem yağda eriyen A,D,E,K vitaminlerinin emiliminde hem de karaciğerden toksin atılımında azalmaya yol açmaktadır. Yağsız yemekler konumuna sağlıklı ve kaliteli yağlar ile pişirilen yemekler tercih edilmelidir.
Mesken prodüksiyonu peynir altı suyunu deneyin
Karaciğer vücudun en büyük detoks merkezlerinden birisidir. Vücutta yağda eriyen toksinlerin böbreklerden idrar, bağırsaklardan dışkı halinde atılabilmesi için evvel karaciğerde detoksifiye edilmesi gerekmektedir. Bu detoksifikasyon esnasında karaciğerin en çok kullandığı antioksidan sistein, glisin ve glutamin aminoasitlerinin bir araya gelerek oluşturduğu glutatyondur.
Vücutta glutatyon seviyelerini artırmak ve karaciğer detoksuna yardımcı olmak için:
1.Sistein içeriği yüksek olan mesken prodüksiyonu peynir altı suyu zerzevat sularına ek edilerek tüketilebilir.
2.Yeşil ve beyaz renkte olan sebzelerden sarımsak, soğan, brokoli, karnabahar, kuşkonmaz, lahana, Brüksel lahanası, üzere sülfürlü bileşikler içeren besinleri tüketmek karaciğer detoksuna ve DNA tamirine yardımcı olmak için kıymetlidir.
3.Havuç, balkabağı, kayısı, limon, nar, çilek üzere sarı, al ve turuncu renkte olan meyve ve sebzeler içerdikleri karotenoidler ve likopen ile hücre zarlarının yenilenmesine ve korunmasına ek sağladıkları için kesinlikle tüketilmelidir.
4.Meyveler ve sebzelerin rengi yoğunlaştıkça içerdikleri antioksidan ölçüsü arttığından bilhassa, böğürtlen, kızılcık, yaban mersini, pancar, mor lahana, siyah üzüm, siyah kuru erik detoks sırasında tüketilmesi gerekmektedir. Mor ve mavi renkte olan meyve ve sebzeler ağır olarak içerdikleri resveratrol ve fenolik bileşikler sayesinde karaciğer sıhhatinin korunmasında ve hücre yenilenmesinde tesirlidir.
5.Baharatlardan zencefil, zerdeçal, kakule hücre yenilenmesi için kıymetlidir. Bağışıklık sistemini destekleyen bu baharatlar karaciğer detoksu için değerlidir.
6.Günlük su tüketimi böbreklerden toksin atmak için kıymetlidir. Zerzevat meyve koyup hazırlanan sular daha aromatik olacağı için su içemeyenlerin daha rahat içmelerini sağlayabilir.
7.Balık, keten tohumu, semizotu, ceviz üzere Omega 3 içeren besinleri tüketmek karaciğer detoksuna yardımcı olacaktır.
8.Doymamış yağ asitleri içeren, antioksidan kıymeti yüksek A C ve E vitaminlerinden varlıklı olması sebebiyle avokado tüketmek karaciğer detoksu için kıymetlidir.
9.Salatalara yahut zerzevat sularına zeytinyağı eklenmelidir.
Kusursuz çalışan karaciğer, böbrek, bağırsak ve cilt vücudu toksinlerden korumak için ve detoks yapmak için aralıksız çalışmaktadır. Detoks zayıflamak için değil, çalışan bu mekanizmaya destek olmak için uygulanmalıdır. Tek bir besin ya da içeceği tüketerek detoks yapmak alanına, vücudun detoks sistemini destekleyecek küçük düzenlemelerle toksinlerden arınmak devranla kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Detoks ismi altında satılan organik ya da bitkisel hiçbir eser tek başına tesirli olmayacağı üzere, kişinin sıhhatini da tehdit etmektedir.
Yanlış detoks bağırsak sağlığınızdan edebilir
Bilinçsizce yapılan detokslarda ekseriyetle, bağırsaklar gereğinden çokça hızlandırılmakta ve kişi ishal üzere sıhhat meseleleri ile karşılaşmaktadır. Bu tatbikler bağırsak florasını bozarak yararlı bakterilerin ölmesine ve bağırsak geçirgenliğinin artmasına neden olabilmektedir. Bağışıklık sistemini bozacak bağırsakları boşaltmak yahut hızlandıracak tatbikler noktasına bağırsaktaki yararlı bakterileri koruyup sayısını artırmaya çalışmak kâfi olmaktadır.
Bağırsak florasını korumak için:
• Lifli çiğ zerzevat ve meyve tüketerek bağırsaklardaki hareketlilik artırılmalıdır. Bu durum toksinlerin bağırsaklarda beklemesini ve geri emilmesini engellemektedir.
• Mesken prodüksiyonu yoğurt, kefir, şalgam ve turşu âlâ ölçüde probiyotik alınmasına yardımcı olur. Hane prodüksiyonu sirke yahut turşu suları da salatalara ek edilebilir.
• Ispanak, roka, tere, dereotu, maydanoz üzere koyu yeşil yapraklı sebzelerin tüketimine ihtimam gösterilmesi hem lif hem de kuvvetli bir antioksidan olan c vitamini alımını sağlayacaktır. Posası atılmamış zerzevat suları da başka vazifesi yapmaktadır.
Detoksta yağı eksik etmeyin
Diyetlerden yağı büsbütün çıkarmak karaciğer detoksu açısından olumsuz tesir yapmaktadır. Toksinlerin atılmasında kıymetli eği olan safra, bağırsağa yağ emilimi sırasında dökülmektedir. Beslenme tertibinden yağın külliyen çıkartılması hem yağda eriyen A,D,E,K vitaminlerinin emiliminde hem de karaciğerden toksin atılımında azalmaya yol açmaktadır. Yağsız yemekler konumuna sağlıklı ve kaliteli yağlar ile pişirilen yemekler tercih edilmelidir.
Mesken prodüksiyonu peynir altı suyunu deneyin
Karaciğer vücudun en büyük detoks merkezlerinden birisidir. Vücutta yağda eriyen toksinlerin böbreklerden idrar, bağırsaklardan dışkı halinde atılabilmesi için evvel karaciğerde detoksifiye edilmesi gerekmektedir. Bu detoksifikasyon esnasında karaciğerin en çok kullandığı antioksidan sistein, glisin ve glutamin aminoasitlerinin bir araya gelerek oluşturduğu glutatyondur.
Vücutta glutatyon seviyelerini artırmak ve karaciğer detoksuna yardımcı olmak için:
1.Sistein içeriği yüksek olan mesken prodüksiyonu peynir altı suyu zerzevat sularına ek edilerek tüketilebilir.
2.Yeşil ve beyaz renkte olan sebzelerden sarımsak, soğan, brokoli, karnabahar, kuşkonmaz, lahana, Brüksel lahanası, üzere sülfürlü bileşikler içeren besinleri tüketmek karaciğer detoksuna ve DNA tamirine yardımcı olmak için kıymetlidir.
3.Havuç, balkabağı, kayısı, limon, nar, çilek üzere sarı, al ve turuncu renkte olan meyve ve sebzeler içerdikleri karotenoidler ve likopen ile hücre zarlarının yenilenmesine ve korunmasına ek sağladıkları için kesinlikle tüketilmelidir.
4.Meyveler ve sebzelerin rengi yoğunlaştıkça içerdikleri antioksidan ölçüsü arttığından bilhassa, böğürtlen, kızılcık, yaban mersini, pancar, mor lahana, siyah üzüm, siyah kuru erik detoks sırasında tüketilmesi gerekmektedir. Mor ve mavi renkte olan meyve ve sebzeler ağır olarak içerdikleri resveratrol ve fenolik bileşikler sayesinde karaciğer sıhhatinin korunmasında ve hücre yenilenmesinde tesirlidir.
5.Baharatlardan zencefil, zerdeçal, kakule hücre yenilenmesi için kıymetlidir. Bağışıklık sistemini destekleyen bu baharatlar karaciğer detoksu için değerlidir.
6.Günlük su tüketimi böbreklerden toksin atmak için kıymetlidir. Zerzevat meyve koyup hazırlanan sular daha aromatik olacağı için su içemeyenlerin daha rahat içmelerini sağlayabilir.
7.Balık, keten tohumu, semizotu, ceviz üzere Omega 3 içeren besinleri tüketmek karaciğer detoksuna yardımcı olacaktır.
8.Doymamış yağ asitleri içeren, antioksidan kıymeti yüksek A C ve E vitaminlerinden varlıklı olması sebebiyle avokado tüketmek karaciğer detoksu için kıymetlidir.
9.Salatalara yahut zerzevat sularına zeytinyağı eklenmelidir.