iltasyazilim
FD Üye
Sonbaharda içilecek çaylar, Sonbahar çayları
Mevsim geçişlerinin olduğu bu dönemde bağışıklık sistemini cesaretlendirmek amacıyla değişik baharatlarla zenginleştirilmiş yeşil akarsu başta elde etmek üzere bitki çayları sonbaharda ilaç gibi etki yaratmaktadır Yeşil dere ile birleşen tarçın, karanfil, zencefil, kakule ve karabiber gibi baharatlar antimikrobiyal etkisi ve canlandırıcı desteği ile güçlü kalmaya asistan oluyor
Yeşil çayın antioksidan bileşikler bakımından zengin, tarçının da uçucu bileşenlerinin mikroorganizmalar üstünde etkisi nedeniyle soğuk algınlığında akarsu olarak içilmesi ya da yoğun derişimli çayının gargara olarak uygulanması fayda sağlamaktadır
Karanfilin içerisinde bulunan buharlaşan özellikteki bileşenlerin de ağız ve boğaz mukozası iltihaplarında, bakteri, mikromantar veya virüslerin yol açtığı ağız ve boğaz enfeksiyonlarında antiseptik ve ağrı hissini hafifletici tesir gösterir,zencefil içerisindeki bazı bileşenlerin de irin giderici etkisi bulunuyor
Kakulenin, bakteri ve virüsler üstünde etkin olduğunu kaydeden Yeşilada, soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, yüksek ateş şikayetlerinin hafifletilmesinde faydalı olduğunu, ağız ve boğaz iltihaplarının giderilmesinde etkin olduğunu anlattı
Toz karabiberin meyveleri ile hazırlanan çayın gargara şeklinde boğaz enfeksiyonlarında faydalı,özellikle boğazda soğuk algınlığı belirtilerinin birincil hissedildiği süreçte uygulanması durumunda daha etkin olabildiği uzmanlar kadar önerilmektedir *
Mevsim geçişlerinin olduğu bu dönemde bağışıklık sistemini cesaretlendirmek amacıyla değişik baharatlarla zenginleştirilmiş yeşil akarsu başta elde etmek üzere bitki çayları sonbaharda ilaç gibi etki yaratmaktadır Yeşil dere ile birleşen tarçın, karanfil, zencefil, kakule ve karabiber gibi baharatlar antimikrobiyal etkisi ve canlandırıcı desteği ile güçlü kalmaya asistan oluyor
Yeşil çayın antioksidan bileşikler bakımından zengin, tarçının da uçucu bileşenlerinin mikroorganizmalar üstünde etkisi nedeniyle soğuk algınlığında akarsu olarak içilmesi ya da yoğun derişimli çayının gargara olarak uygulanması fayda sağlamaktadır
Karanfilin içerisinde bulunan buharlaşan özellikteki bileşenlerin de ağız ve boğaz mukozası iltihaplarında, bakteri, mikromantar veya virüslerin yol açtığı ağız ve boğaz enfeksiyonlarında antiseptik ve ağrı hissini hafifletici tesir gösterir,zencefil içerisindeki bazı bileşenlerin de irin giderici etkisi bulunuyor
Kakulenin, bakteri ve virüsler üstünde etkin olduğunu kaydeden Yeşilada, soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, yüksek ateş şikayetlerinin hafifletilmesinde faydalı olduğunu, ağız ve boğaz iltihaplarının giderilmesinde etkin olduğunu anlattı
Toz karabiberin meyveleri ile hazırlanan çayın gargara şeklinde boğaz enfeksiyonlarında faydalı,özellikle boğazda soğuk algınlığı belirtilerinin birincil hissedildiği süreçte uygulanması durumunda daha etkin olabildiği uzmanlar kadar önerilmektedir *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.