Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sonbahar mevsiminde tüketilmesi gereken bitki çayları!

Sonbahar mevsiminde tüketilmesi gereken bitki çayları!
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sonbahar_mevsiminde_tuketilmesi_gereken_bitki_caylari_1635496885_059.jpg

Tam mevsim geçişinde soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı savaşmanızı sağlayacak sıcacık meyveli çay tanımlarımız ile kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz. Uzun vakittir bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bir tahlil arıyorsanız, bitki çayları yardımınıza yetişebilir. İşte bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için en uygun bitki çayları.



Sonbahar aylarının gelmesiyle grip, bronşit üzere mevsim hastalıkları da başladı. Sıcağa alışan bedenimizin yeni mevsime, yeni sıcaklıklara alışması için biraz vakte gereksinimi oluyor. Tam bu vakitlerde ortaya çıkan hastalıklar, dirençsiz bedenlerimizi çarçabuk etkileyebiliyor. Mevsimlerin en hoşu sonbaharı daha sağlıklı geçirmek için birçoğumuzun başvurduğu doğal bir tahlil var: Bitki çayları. Uzmanlar mevsimsel hava değişimlerinin olduğu periyotlarda bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan bitki çaylarının size yardımcı olacağını belirtiyor. Biz de size sonbahar üzere havanın bir sıcak bir soğuk, bir rüzgarlı bir rüzgarsız geçtiği devirlerde mevsim meyveleriyle mutfağınızda hazırlayabileceğiniz meyveli sonbahar çaylarının tanımlarını veriyoruz.


  • ELMA ÇAYI TANIMI:
Elma, ülkemiz beşerinin mevsim ayırt etmeksizin tükettiği öncü meyvelerden birisidir. Çeşitli tüketim formları olan elma, gerek kabukları kurutularak gerekse çay halinde mideye indirilir. 



GEREÇLER

1 adet ekşi elma
1 adet kırmızı elma
½ çay bardağı vişne kurusu
1 adet çubuk tarçın
3 su bardağı su
4 diş karanfil



YAPILIŞI

Elmaları yeterlice yıkayın. Çekirdeklerini çıkarıp kabuklarıyla birlikte yarım ay halinde doğrayın.

Dilimlenmiş elmaları bir tencerede vişne kurusu, çubuk tarçın, karanfil ve su ile birlikte kaynamaya bırakın.

Kaynağında ocağı kısın ve elmalar yumuşayıp dağılmaya başladığında sıcak çayı süzün. Soğutmadan servis yapın.
  • BALLI ARMUT ÇAYI TANIMI:
Sonbahar ayları bol bol armut yemek için en gerçek vakittir. A vitamini ve kalsiyum deposu armut ile mevsim geçişinde hastalıklardan korunabilirsiniz.



MATERYALLER

1 adet armut
½ portakal
1 adet limon
Birkaç dilim taze zencefil
3 diş karanfil
1 adet çubuk tarçın
Bal



YAPILIŞI

Armut, portakal ve limonu güzelce yıkadıktan sonra kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayın.

Akabinde kabuğunu kazıyarak soyduğunuz taze zencefilden birkaç dilim kesin ve üzerine karanfilleri, çubuk tarçını ve bir ölçü su ek edin.

Tüm gereçleri kısık ateşte kaynamaya bırakın. 20 dakika kadar kaynattıktan sonra çayı bir fincana alın ve 1 tatlı kaşığı bal ile tatlandırın.
  • IHLAMUR:
Halk ortasında yüzyıllardır çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ıhlamur, Tilia olarak bilinen ıhlamur ağacından (lime tree) elde edilir. Ateş düşürmeden öksürüğe, damar sertliğinden kas spazmlarına kadar uzanan yararları sayesinde uzman tabiplerin önerdiği ıhlamur gerçek bir biçimde kaynatıldığında daha da yararlı olacaktır. 


  • SARI MEYVE ÇAYI TANIMI:
Sonbaharın gelmesiyle kendini göstermeye başlayan mevsimin taptaze portakallarını değerlendirebileceğiniz kokteyl tadında C vitamini deposu bir soğuk çay.



GEREÇLER

2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
½ çay bardağı limon suyu
1 su bardağı taze sıkılmış ananas suyu
1 tutam taze nane
2 adet çubuk tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su
1 su bardağı maden suyu



YAPILIŞI

Toz şeker, su ve çubuk tarçınları bir tencerede kaynatın.

Karışımı oda ısısına gelinceye kadar bekletin ve içine portakal suyu, limon suyu ve ananas suyunu ek edin.

Uygunca karıştırdıktan sonra buzdolabında soğutun.

Servis sırasında soğuk maden suyunu ekleyin.

Taze nane yaprakları ile süsleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Tam mevsim geçişinde soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı savaşmanızı sağlayacak sıcacık meyveli çay tariflerimiz ile kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz. Uzun zamandır bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bir çözüm arıyorsanız, bitki çayları yardımınıza yetişebilir. İşte bağışıklık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Karışık Bitki Çayı Tarifi İçin Malzemeler *5 fincan su *2 tatlı kaşığı yeşil çay *3 tane karanfil *1 yada yarım çubuk tarçın *Bir elma kabuğu *5 cm lik limon kabuğu *12 dilim limon *2 cm lik taze zerdaçal *2 cm lik taze zencefil *4 tane kurutulmuş enginar yaprağı *Yarım avuç ıhlamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
244
Soğuk Algınlığına Çay (Doğal Yöntemler) Tarifi İçin Malzemeler *1 adet zencefil *1 adet zerdeçal *1 adet çubuk tarçın *1 adet havlıcan *12 adet karanfil *Yarım elma *Yarım armut *Bir avuç ıhlamur *1 – 1, 5 Lt su Soğuk Algınlığına Çay (Doğal Yöntemler) Tarifi Yapılışı Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Dogal Ev Meyve Suyu Tarifi İçin Malzemeler *2 tane taze portakal *1 tane armut *2 tane mandalina *2 tane elma *1 tane havuç *2 yemek kaşığı toz şeker *1 adet çubuk tarçın, karanfil Dogal Ev Meyve Suyu Tarifi Yapılışı Bütün meyveleri doğrayıp tencereye koyun, üzerine şekeri çubuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Kış Çayı Tarifi (12) İçin Malzemeler 1 Tarif *Ayva veya elma dilimi *1 tane çubuk tarçın *3 adet karanfil *Bir tutam ıhlamur *Küçük bir parça tane zencefil *4 tane iğde *3 veya 4 su bardağı su 2 Tarif *Ayva veya elma dilimi *1 tane çubuk tarçın *3 adet karanfil *Yarım limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt