Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sonbahar mevsiminde tüketilmesi gereken bitki çayları!

Sonbahar mevsiminde tüketilmesi gereken bitki çayları!
0
54

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
sonbahar_mevsiminde_tuketilmesi_gereken_bitki_caylari_1635496885_059.jpg

Tam mevsim geçişinde soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı savaşmanızı sağlayacak sıcacık meyveli çay tariflerimiz ile kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz. Uzun zamandır bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bir çözüm arıyorsanız, bitki çayları yardımınıza yetişebilir. İşte bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için en iyi bitki çayları.



Sonbahar aylarının gelmesiyle grip, bronşit gibi mevsim hastalıkları da başladı. Sıcağa alışan vücudumuzun yeni mevsime, yeni sıcaklıklara alışması için biraz zamana ihtiyacı oluyor. Tam bu zamanlarda ortaya çıkan hastalıklar, dirençsiz vücutlarımızı kolaylıkla etkileyebiliyor. Mevsimlerin en güzeli sonbaharı daha sağlıklı geçirmek için birçoğumuzun başvurduğu doğal bir çözüm var: Bitki çayları. Uzmanlar mevsimsel hava değişimlerinin olduğu dönemlerde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan bitki çaylarının size yardımcı olacağını belirtiyor. Biz de size sonbahar gibi havanın bir sıcak bir soğuk, bir rüzgarlı bir rüzgarsız geçtiği dönemlerde mevsim meyveleriyle mutfağınızda hazırlayabileceğiniz meyveli sonbahar çaylarının tariflerini veriyoruz.

maq6d_1635496685_9323.jpg
  • ELMA ÇAYI TARİFİ:
Elma, ülkemiz insanının mevsim ayırt etmeksizin tükettiği öncü meyvelerden birisidir. Çeşitli tüketim şekilleri olan elma, gerek kabukları kurutularak gerekse çay halinde mideye indirilir. 

57aTY_1635496192_6849.jpg

MALZEMELER

1 adet ekşi elma
1 adet kırmızı elma
½ çay bardağı vişne kurusu
1 adet çubuk tarçın
3 su bardağı su
4 diş karanfil

U853a_1635496196_144.jpg

YAPILIŞI

Elmaları iyice yıkayın. Çekirdeklerini çıkarıp kabuklarıyla birlikte yarım ay şeklinde doğrayın.

Dilimlenmiş elmaları bir tencerede vişne kurusu, çubuk tarçın, karanfil ve su ile birlikte kaynamaya bırakın.

Kaynağında ocağı kısın ve elmalar yumuşayıp dağılmaya başladığında sıcak çayı süzün. Soğutmadan servis yapın.
  • BALLI ARMUT ÇAYI TARİFİ:
Sonbahar ayları bol bol armut yemek için en doğru zamandır. A vitamini ve kalsiyum deposu armut ile mevsim geçişinde hastalıklardan korunabilirsiniz.

QdwxF_1635495983_235.jpg

MALZEMELER

1 adet armut
½ portakal
1 adet limon
Birkaç dilim taze zencefil
3 diş karanfil
1 adet çubuk tarçın
Bal

76usd_1635496115_9327.jpg

YAPILIŞI

Armut, portakal ve limonu iyice yıkadıktan sonra kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayın.

Ardından kabuğunu kazıyarak soyduğunuz taze zencefilden birkaç dilim kesin ve üzerine karanfilleri, çubuk tarçını ve bir miktar su ilave edin.

Tüm malzemeleri kısık ateşte kaynamaya bırakın. 20 dakika kadar kaynattıktan sonra çayı bir fincana alın ve 1 tatlı kaşığı bal ile tatlandırın.
  • IHLAMUR:
Halk arasında yüzyıllardır çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ıhlamur, Tilia olarak bilinen ıhlamur ağacından (lime tree) elde edilir. Ateş düşürmeden öksürüğe, damar sertliğinden kas spazmlarına kadar uzanan faydaları sayesinde uzman doktorların önerdiği ıhlamur doğru bir şekilde kaynatıldığında daha da faydalı olacaktır. 

doy0n_1635496143_1984.jpg
  • SARI MEYVE ÇAYI TARİFİ:
Sonbaharın gelmesiyle kendini göstermeye başlayan mevsimin taptaze portakallarını değerlendirebileceğiniz kokteyl tadında C vitamini deposu bir soğuk çay.

XtzXw_1635496536_9529.jpg

MALZEMELER

2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
½ çay bardağı limon suyu
1 su bardağı taze sıkılmış ananas suyu
1 tutam taze nane
2 adet çubuk tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su
1 su bardağı maden suyu

9f679_1635496466_0748.jpg

YAPILIŞI

Toz şeker, su ve çubuk tarçınları bir tencerede kaynatın.

Karışımı oda ısısına gelinceye kadar bekletin ve içine portakal suyu, limon suyu ve ananas suyunu ilave edin.

İyice karıştırdıktan sonra buzdolabında soğutun.

Servis sırasında soğuk maden suyunu ekleyin.

Taze nane yaprakları ile süsleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun...


 

Similar threads

Tam mevsim geçişinde soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı savaşmanızı sağlayacak sıcacık meyveli çay tanımlarımız ile kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz. Uzun vakittir bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bir tahlil arıyorsanız, bitki çayları yardımınıza yetişebilir. İşte bağışıklık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Karışık Bitki Çayı Tarifi İçin Malzemeler *5 fincan su *2 tatlı kaşığı yeşil çay *3 tane karanfil *1 yada yarım çubuk tarçın *Bir elma kabuğu *5 cm lik limon kabuğu *12 dilim limon *2 cm lik taze zerdaçal *2 cm lik taze zencefil *4 tane kurutulmuş enginar yaprağı *Yarım avuç ıhlamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
238
Soğuk Algınlığına Çay (Doğal Yöntemler) Tarifi İçin Malzemeler *1 adet zencefil *1 adet zerdeçal *1 adet çubuk tarçın *1 adet havlıcan *12 adet karanfil *Yarım elma *Yarım armut *Bir avuç ıhlamur *1 – 1, 5 Lt su Soğuk Algınlığına Çay (Doğal Yöntemler) Tarifi Yapılışı Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Dogal Ev Meyve Suyu Tarifi İçin Malzemeler *2 tane taze portakal *1 tane armut *2 tane mandalina *2 tane elma *1 tane havuç *2 yemek kaşığı toz şeker *1 adet çubuk tarçın, karanfil Dogal Ev Meyve Suyu Tarifi Yapılışı Bütün meyveleri doğrayıp tencereye koyun, üzerine şekeri çubuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Kış Çayı Tarifi (12) İçin Malzemeler 1 Tarif *Ayva veya elma dilimi *1 tane çubuk tarçın *3 adet karanfil *Bir tutam ıhlamur *Küçük bir parça tane zencefil *4 tane iğde *3 veya 4 su bardağı su 2 Tarif *Ayva veya elma dilimi *1 tane çubuk tarçın *3 adet karanfil *Yarım limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt