Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sonbahar Sebzeleriyle Kalem Makarna

Sonbahar Sebzeleriyle Kalem Makarna

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :
• 500 gr Kalem Makarna,
• 250 gr sarı bal kabağı,
• 2 diş sarımsak,
• 2 orta boy soğan,
• 1 patlıcan,
• 250 gr domates,
• 1 orta boy kırmızı biber,
• 75 ml zeytinyağı,
• Tuz,
• Biber

Hazırlanışı :
Sebzelerin Hazırlanması:
Sarı bal kabaklarını, sap yerlerini kesip atarak doğrayın Sarımsağı kıyın Soğanları boyuna ikiye bölüp, ince ince doğrayın

Patlıcanın sapını kesip atın ve boylamasına ikiye kesin Patlıcan yarımlarını boylamasına dörde bölün ve enlemesine 1 cm büyüklüğünde doğrayın Kevgire koyup tuzlayın, acı suyunu salması için 30 dakika bekletin Çalkalayıp kağıt havluyla kurulayın

Domatesleri soyun, çekirdeklerini ayıklayın ve doğrayın Biberi ayıklayın, çekirdeklerini çıkarın ve şerit şerit kesin

Keskin bir bıçakla biberin sap bölümünü çepeçevre oyun Sapı çevirerek özenle çekip, çekirdekleriyle birlikte dışarı çıkarın ve atın

Biberi uzunlamasına ikiye kesin İçinde kalan beyaz şeritleri kesip alın ve çekirdekleri ayıklayın Akan soğuk su altında yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın Her biber yarısını önce boylamasına ikiye kesin daha sonra ince şeritlere dilimleyin

Küçük bir bıçakla domateslerin sap bölümünü oyup, çıkarın Alt bölümünün tam ortasına, yalnızca kabuğu kesecek biçimde çapraz iki çizik atın Domatesleri kaynar su dolu bir tencerede kabukları çizdiğiniz yerde kıvrılana kadar, olgunluklarına göre 815 saniye bekletin Delikli kepçeyle domatesleri tencereden çıkarıp, soğuk su dolu bir kaba koyun Domatesleri soğuduğunda kurulayıp, kabuklarını soyun Domatesleri enine ikiye kesin Her yarımı hafifçe sıkarak çekirdeklerini çıkarın Kalan çekirdekleri bıçağın ucuyla sıyırın Yarım domatesleri doğrama tahtasına kesik yanı alta gelecek biçimde dilimleyin Dilimleri 90 derece döndürüp, yeniden dilimleyinDomatesleri zar büyüklüğünde küp küp doğrayın

Sosun Yapılması:
Zeytinyağının yarısını Çin tavasında kızdırın Patlıcan parçalarını kahverengiye dönene kadar 35 dakika hızlı hızlı çevirerek kızartın Gerekirse tavaya yağ ekleyin

Kabakları patlıcanlarla birlikte kenara ayırın Tavaya biraz daha yağ koyup, biber şeritlerini yumuşayana kadar kavuru, onları da kaseye alın

Çin tavasında 15 ml (1 çorba kaşığı) daha yağ kızdırın ve soğanları biraz kızarana kadar 23 dakika hızlı hızlı çevirerek kavurun

Kızarttığınız bütün sebzeleri tavaya geri alın Domates, sarımsak, tuz ve biber ekleyin Hepsini güzelce karıştırın Tavanın üzerini kapatıp, yumuşayana kadar 1015 dakika pişirin Tuz ve biber ayarı için tadına bakın Sos pişerken makarnayı haşlayın
Pişirilmesi ve Servis:
Büyük tencereye su doldurup, kaynatın ve 15 ml (1 çorba kaşığı) tuz atın Makarnayı dişe gelir kıvamda hafifçe yumuşayana kadar 58 dakika ya da ambalajındaki talimata göre, yapışmamaları için arada karıştırarak pişirin Kevgire boşaltın, sıcak suyla çalkalayıp, iyice süzün

Makarnayı tavaya aktarın ve sebzelerle karıştırın Gerekiyorsa hafifçe ısıtın Makarnayı ısıtılmış tabaklara bölüştürüp, sıcak sıcak ya da oda sıcaklığında sunun
 
858,496Konular
981,710Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt