iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 500 gr Kalem Makarna,
• 250 gr sarı bal kabağı,
• 2 diş sarımsak,
• 2 orta boy soğan,
• 1 patlıcan,
• 250 gr domates,
• 1 orta boy kırmızı biber,
• 75 ml zeytinyağı,
• Tuz,
• Biber
Hazırlanışı :
Sebzelerin Hazırlanması:
Sarı bal kabaklarını, sap yerlerini kesip atarak doğrayın Sarımsağı kıyın Soğanları boyuna ikiye bölüp, ince ince doğrayın
Patlıcanın sapını kesip atın ve boylamasına ikiye kesin Patlıcan yarımlarını boylamasına dörde bölün ve enlemesine 1 cm büyüklüğünde doğrayın Kevgire koyup tuzlayın, acı suyunu salması için 30 dakika bekletin Çalkalayıp kağıt havluyla kurulayın
Domatesleri soyun, çekirdeklerini ayıklayın ve doğrayın Biberi ayıklayın, çekirdeklerini çıkarın ve şerit şerit kesin
Keskin bir bıçakla biberin sap bölümünü çepeçevre oyun Sapı çevirerek özenle çekip, çekirdekleriyle birlikte dışarı çıkarın ve atın
Biberi uzunlamasına ikiye kesin İçinde kalan beyaz şeritleri kesip alın ve çekirdekleri ayıklayın Akan soğuk su altında yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın Her biber yarısını önce boylamasına ikiye kesin daha sonra ince şeritlere dilimleyin
Küçük bir bıçakla domateslerin sap bölümünü oyup, çıkarın Alt bölümünün tam ortasına, yalnızca kabuğu kesecek biçimde çapraz iki çizik atın Domatesleri kaynar su dolu bir tencerede kabukları çizdiğiniz yerde kıvrılana kadar, olgunluklarına göre 815 saniye bekletin Delikli kepçeyle domatesleri tencereden çıkarıp, soğuk su dolu bir kaba koyun Domatesleri soğuduğunda kurulayıp, kabuklarını soyun Domatesleri enine ikiye kesin Her yarımı hafifçe sıkarak çekirdeklerini çıkarın Kalan çekirdekleri bıçağın ucuyla sıyırın Yarım domatesleri doğrama tahtasına kesik yanı alta gelecek biçimde dilimleyin Dilimleri 90 derece döndürüp, yeniden dilimleyinDomatesleri zar büyüklüğünde küp küp doğrayın
Sosun Yapılması:
Zeytinyağının yarısını Çin tavasında kızdırın Patlıcan parçalarını kahverengiye dönene kadar 35 dakika hızlı hızlı çevirerek kızartın Gerekirse tavaya yağ ekleyin
Kabakları patlıcanlarla birlikte kenara ayırın Tavaya biraz daha yağ koyup, biber şeritlerini yumuşayana kadar kavuru, onları da kaseye alın
Çin tavasında 15 ml (1 çorba kaşığı) daha yağ kızdırın ve soğanları biraz kızarana kadar 23 dakika hızlı hızlı çevirerek kavurun
Kızarttığınız bütün sebzeleri tavaya geri alın Domates, sarımsak, tuz ve biber ekleyin Hepsini güzelce karıştırın Tavanın üzerini kapatıp, yumuşayana kadar 1015 dakika pişirin Tuz ve biber ayarı için tadına bakın Sos pişerken makarnayı haşlayın
Pişirilmesi ve Servis:
Büyük tencereye su doldurup, kaynatın ve 15 ml (1 çorba kaşığı) tuz atın Makarnayı dişe gelir kıvamda hafifçe yumuşayana kadar 58 dakika ya da ambalajındaki talimata göre, yapışmamaları için arada karıştırarak pişirin Kevgire boşaltın, sıcak suyla çalkalayıp, iyice süzün
Makarnayı tavaya aktarın ve sebzelerle karıştırın Gerekiyorsa hafifçe ısıtın Makarnayı ısıtılmış tabaklara bölüştürüp, sıcak sıcak ya da oda sıcaklığında sunun
• 500 gr Kalem Makarna,
• 250 gr sarı bal kabağı,
• 2 diş sarımsak,
• 2 orta boy soğan,
• 1 patlıcan,
• 250 gr domates,
• 1 orta boy kırmızı biber,
• 75 ml zeytinyağı,
• Tuz,
• Biber
Hazırlanışı :
Sebzelerin Hazırlanması:
Sarı bal kabaklarını, sap yerlerini kesip atarak doğrayın Sarımsağı kıyın Soğanları boyuna ikiye bölüp, ince ince doğrayın
Patlıcanın sapını kesip atın ve boylamasına ikiye kesin Patlıcan yarımlarını boylamasına dörde bölün ve enlemesine 1 cm büyüklüğünde doğrayın Kevgire koyup tuzlayın, acı suyunu salması için 30 dakika bekletin Çalkalayıp kağıt havluyla kurulayın
Domatesleri soyun, çekirdeklerini ayıklayın ve doğrayın Biberi ayıklayın, çekirdeklerini çıkarın ve şerit şerit kesin
Keskin bir bıçakla biberin sap bölümünü çepeçevre oyun Sapı çevirerek özenle çekip, çekirdekleriyle birlikte dışarı çıkarın ve atın
Biberi uzunlamasına ikiye kesin İçinde kalan beyaz şeritleri kesip alın ve çekirdekleri ayıklayın Akan soğuk su altında yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın Her biber yarısını önce boylamasına ikiye kesin daha sonra ince şeritlere dilimleyin
Küçük bir bıçakla domateslerin sap bölümünü oyup, çıkarın Alt bölümünün tam ortasına, yalnızca kabuğu kesecek biçimde çapraz iki çizik atın Domatesleri kaynar su dolu bir tencerede kabukları çizdiğiniz yerde kıvrılana kadar, olgunluklarına göre 815 saniye bekletin Delikli kepçeyle domatesleri tencereden çıkarıp, soğuk su dolu bir kaba koyun Domatesleri soğuduğunda kurulayıp, kabuklarını soyun Domatesleri enine ikiye kesin Her yarımı hafifçe sıkarak çekirdeklerini çıkarın Kalan çekirdekleri bıçağın ucuyla sıyırın Yarım domatesleri doğrama tahtasına kesik yanı alta gelecek biçimde dilimleyin Dilimleri 90 derece döndürüp, yeniden dilimleyinDomatesleri zar büyüklüğünde küp küp doğrayın
Sosun Yapılması:
Zeytinyağının yarısını Çin tavasında kızdırın Patlıcan parçalarını kahverengiye dönene kadar 35 dakika hızlı hızlı çevirerek kızartın Gerekirse tavaya yağ ekleyin
Kabakları patlıcanlarla birlikte kenara ayırın Tavaya biraz daha yağ koyup, biber şeritlerini yumuşayana kadar kavuru, onları da kaseye alın
Çin tavasında 15 ml (1 çorba kaşığı) daha yağ kızdırın ve soğanları biraz kızarana kadar 23 dakika hızlı hızlı çevirerek kavurun
Kızarttığınız bütün sebzeleri tavaya geri alın Domates, sarımsak, tuz ve biber ekleyin Hepsini güzelce karıştırın Tavanın üzerini kapatıp, yumuşayana kadar 1015 dakika pişirin Tuz ve biber ayarı için tadına bakın Sos pişerken makarnayı haşlayın
Pişirilmesi ve Servis:
Büyük tencereye su doldurup, kaynatın ve 15 ml (1 çorba kaşığı) tuz atın Makarnayı dişe gelir kıvamda hafifçe yumuşayana kadar 58 dakika ya da ambalajındaki talimata göre, yapışmamaları için arada karıştırarak pişirin Kevgire boşaltın, sıcak suyla çalkalayıp, iyice süzün
Makarnayı tavaya aktarın ve sebzelerle karıştırın Gerekiyorsa hafifçe ısıtın Makarnayı ısıtılmış tabaklara bölüştürüp, sıcak sıcak ya da oda sıcaklığında sunun