nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Bitki Çaylarının Faydaları Neler?,Güz için hap gibi çaylar
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Erdem Yeşilada, mevsim geçişlerinin olduğu bu dönemde bağışıklık sistemini cesaretlendirmek için değişik baharatlarla zenginleştirilmiş yeşil çay öncelikle edinmek üzere bitki çaylarından yardım alınmasını önerdi
Yeşilada, yaptığı açıklamada, havaların soğumaya başlaması, okulların açılması ve toplu nakliye araçları gibi kapalı mekanlarda geçirilen zamanın uzaması gibi durumların gribal enfeksiyonların görülme sıklığını artıracağına muhabere etti
Hastalığa yakalanmamanın öncelikli amaç olduğuna da dikkati çeken Yeşilada, şunları dile getirdi:
“Mevsim geçişlerinin olduğu bu dönemde bağışıklık istemini cesaretlendirmek için dağıtılmış baharatlarla zenginleştirilmiş yeşil akarsu ilk kez olmak üzere bitki çaylarından yardım alınmalı Yeşil çay ile birleşen tarçın, karanfil, zencefil, kakule ve karabiber gibi baharatlar antimikrobiyal etkisi ve canlandırıcı desteği ile dinç kalmaya yardımcı oluyor
Yeşil çayın antioksidan bileşikler bakımından zengin olduğunu bildiren Yeşilada, tarçının da uçucu bileşenlerinin mikroorganizmalar üstünde etkisi nedeniyle soğuk algınlığında dere olarak içilmesi veya yoğun derişimli çayının gargara olarak uygulanmasının yararlı olduğunu kaydetti
Karanfilin içerisinde bulunan buharlaşan özellikteki bileşenlerin de ağız ve boğaz mukozası iltihaplarında, bakteri, mikromantar veya virüslerin yol açtığı ağız ve boğaz enfeksiyonlarında antiseptik ve ağrı hissini hafifletici tesir gösterdiğini de gösteren Yeşilada, zencefil içerisindeki bir takım bileşenlerin de cerahat giderici etkisi bulunduğunu dile getirdi
Kakulenin, bakteri ve virüsler üzerinde etkili olduğunu kaydeden Yeşilada, soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, yüksek alev şikayetlerinin hafifletilmesinde yararlı olduğunu, ağız ve boğaz iltihaplarının giderilmesinde etkin olduğunu anlattı
Toz karabiberin meyveleri ile hazırlanan çayın gargara şeklinde boğaz enfeksiyonlarında yardımsever olduğunu ifade eden Yeşilada, özellikle boğazda soğuk algınlığı belirtilerinin birincil hissedildiği süreçte uygulanması durumunda daha etkin olabildiğini kaydetti
AA
*
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Erdem Yeşilada, mevsim geçişlerinin olduğu bu dönemde bağışıklık sistemini cesaretlendirmek için değişik baharatlarla zenginleştirilmiş yeşil çay öncelikle edinmek üzere bitki çaylarından yardım alınmasını önerdi
Yeşilada, yaptığı açıklamada, havaların soğumaya başlaması, okulların açılması ve toplu nakliye araçları gibi kapalı mekanlarda geçirilen zamanın uzaması gibi durumların gribal enfeksiyonların görülme sıklığını artıracağına muhabere etti
Hastalığa yakalanmamanın öncelikli amaç olduğuna da dikkati çeken Yeşilada, şunları dile getirdi:
“Mevsim geçişlerinin olduğu bu dönemde bağışıklık istemini cesaretlendirmek için dağıtılmış baharatlarla zenginleştirilmiş yeşil akarsu ilk kez olmak üzere bitki çaylarından yardım alınmalı Yeşil çay ile birleşen tarçın, karanfil, zencefil, kakule ve karabiber gibi baharatlar antimikrobiyal etkisi ve canlandırıcı desteği ile dinç kalmaya yardımcı oluyor
Yeşil çayın antioksidan bileşikler bakımından zengin olduğunu bildiren Yeşilada, tarçının da uçucu bileşenlerinin mikroorganizmalar üstünde etkisi nedeniyle soğuk algınlığında dere olarak içilmesi veya yoğun derişimli çayının gargara olarak uygulanmasının yararlı olduğunu kaydetti
Karanfilin içerisinde bulunan buharlaşan özellikteki bileşenlerin de ağız ve boğaz mukozası iltihaplarında, bakteri, mikromantar veya virüslerin yol açtığı ağız ve boğaz enfeksiyonlarında antiseptik ve ağrı hissini hafifletici tesir gösterdiğini de gösteren Yeşilada, zencefil içerisindeki bir takım bileşenlerin de cerahat giderici etkisi bulunduğunu dile getirdi
Kakulenin, bakteri ve virüsler üzerinde etkili olduğunu kaydeden Yeşilada, soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, yüksek alev şikayetlerinin hafifletilmesinde yararlı olduğunu, ağız ve boğaz iltihaplarının giderilmesinde etkin olduğunu anlattı
Toz karabiberin meyveleri ile hazırlanan çayın gargara şeklinde boğaz enfeksiyonlarında yardımsever olduğunu ifade eden Yeşilada, özellikle boğazda soğuk algınlığı belirtilerinin birincil hissedildiği süreçte uygulanması durumunda daha etkin olabildiğini kaydetti
AA
*