Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Söndürüldükten sonra yeniden alevlenen yangında soğutma çalışmaları sürüyor

Söndürüldükten sonra yeniden alevlenen yangında soğutma çalışmaları sürüyor
0
77

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90

Denizli’nin Kale ilçesine bağlı Muslugüme Mahallesi ile Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı kırsal Esençay Mahallesi ortasında kalan bölgedeki genç ormanlık alanda dün öğlen saatlerinde başlayan yangına, Denizli, Muğla, Antalya ve İzmir Orman Bölge Müdürlüklerinde vazifeli çok sayıda kara ve hava aracının ağır bir halde müdahale edildi.

Bu sabah denetim altına alınan yangın, öğlenden sonra yine alevlendi. İkinci defa başlayan yangın, havadan ve karadan yapılan ağır müdahale sonucu denetim altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Yangının son durumuyla ilgili olarak Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Kale ilçemizin Muslugüme mevkisinde 09 Eylül 2022 tarihinde saat 14.48’de başlayan ve bugün 09.45 prestijiyle denetim altına alınan orman yangınının 16.45 sıralarında yine alevlenmesi üzerine, yangın söndürme çalışmalarına havadan ve karadan tekrar başlanılmıştır. Yangına 6 uçak, 12 helikopter, 30 arazöz, 14 su ikmal aracı, 4 dozer, 2 greyder ve 200 işçi ile müdahale edilmiş ve yangın akşam saatlerinde tekrar denetim altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Similar threads

Manisa’nın Soma ilçesi birebir gün iki orman yangınıyla alevlere boğuldu. Öğlen saatlerinde ilçeye bağlı Adil Mahallesi yakınlarında meydana gelen birinci yangın Orman İşletme Müdürlüğü gruplarının müdahalesiyle kısa müddette denetim altına alınırken, öğlenden sonra 16.00 sıralarında bu kere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Yangın, saat 01.50 sıralarında Gökova Mahallesi çöplüğüne yakın bir noktada ormanda çıktı. Alevleri gören etraftaki vatandaşlar, durumu Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bildirdi. Bölgeye 31 Arazöz, 19 Su İkmal Aracı, 23 Yer Grubu, 5 Dozer, 25 Teknik İşçi ve 15 Orman Koruma memuru sevk edildi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli mevkiinde bu sabah saat 07.13’te çıkan orman yangınına müdahale hala devam ediyor. Mersin'in Gülnar ilçesinde 15 saati aşkın devam eden orman yangınında alevler D-400 karayoluna kadar ulaştı .Yangın nedeniyle Mersin-Antalya kara yolu ulaşıma kapatıldı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Gökova Mahallesi Kozlukuyu mevkiinde gece saatlerinde başlayan orman yangınına sabahın ilk ışıklarına kadar karadan müdahale edildi. Günün aydınlanması ile birlikte çok sayıda hava aracı alevlere müdahalede bulundu. Karadan ve havadan yapılan yoğun mücadelenin ardından yangının kontrol...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Gürcistan'ın Borcomi ilçesinde günler evvel başlayan ve şimdi denetim altına alınamayan orman yangınına Türkiye’den de takviye gidiyor. 5 gündür karadan ve havadan müdahalenin sürdüğü yangın için Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 3 adet yangın söndürme uçağı Tiblis Hava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
186
858,461Konular
981,115Mesajlar
29,529Kullanıcılar
peaceSon üye
Üst Alt