iltasyazilim
FD Üye
Seni yanlış anladılar
Önemi yok
Haklı olduğunu göster
Kime ve niye? boşver
Seni sırtından vurdular
Canları sağolsun
Şeref ve haysiyetinle oynandı
İyi eğlenceler dilerim
İftira etmişler
Kendilerine yazık etmişler
Gıyabında konuşuyorlar
Allah razı olsun
Senin olanı aldılar
Benim değildi, rabbimin emanettiydi
Cahil diyorlar
Haklılar
Nankör ve zalim diyorlar
Doğru, insan nankör ve zalimdir
Değerini bilmiyorlar, göster
Değerli değilim ki, neyi göstereyim?
Kötü biriymişsin
Aynalar yalan söylemez
Delinin teki diyorlar
Normlarına uymuyorum, haksızlar mı?
Seni sevmiyorlar
Ben herkesi seviyorum bu hepimize yeter
Nankörlük ediyorlar, yaptıklarını hatırlat
Kimse için bir şey yapmadım, hepsi Allah içindi
Hiç kimse seni umursamıyor
Hiç bir şey olmadığım içindir
Kendini, yakınlarını ve sevdiklerini savunmayacak mısın?
Hayır
Böyle itelenip kakalanıp susacak mısın?
Evet
İyi ama neden?
İrade sahibi Allah olduğu için
Yokmusun sen be mubarek?
Var mıyım?
Kişi, beklentilerine ulaşmanın çabası, sahip olduklarını korumanın kavgası ve değerinin anlaşılması gayretleriyle, özgürlüğü zihnen dahi tadamadan, tüm varlığı (boyutları) prangaya vurulmuş bir esir gibi gelip geçer dünyadan Ve artık sonsuza dek o prangalardan kurtulma şansını kaybetmiştir
Esaret, herhangi bir anda potansiyelimizde bulunup açığa çıkan herhangi bir mânâ ile kayda girip, diğer bir mânâya veya mânâlara mazhar olamamaktan dolayı çekilen sıkıntı demektir Yani, herhangi bir anda açığa çıkan bir mânâ ile kayıtlanan (o mânâyı diğer anlara taşıyan) bilinç, bir sonraki anda açığa çıkması gereken bir başka mânâya çıkış yolunu kapatmıştır bir bakıma ve gerekli olduğunda çıkması gereken ama açığa çıkamayan mânânın eksiliğinden dolayı bilinç sıkıntı yaşar İşte bu duruma bilincin esareti denir Bilincin özgürlüğü ise, öz gerçeğinin farkına vararak, herhangi bir mânâ ile kayda girmemeye gayret etmesi ve dolayısıyla dilediği zaman dilediği mânâyı açığa çıkararak sıkıntı yaşamama halidir
Sonsuz sınırsız bir özgürlük mü istiyorsun dostum? Önce maddi veya manevi tamah illetini terket! Ne var ki değeri olanı terketmek zordur O halde alemde maddi veya manevi hiç bir şeyin gerçekte bir değeri ve hükmü olmadığını farket, ki terketmen kolay olsun Alemin senin gözünde bir hiç olmasını istiyorsan, önce sen alemin gözünde bir hiç ol, ki senin gözünde de alem bir hiç olsun O vakit azabın da esaretin de biter Zihnen seni bağlayan tüm bağlardan azadesindir artık Sonra gün gelir zaten gözünde hiç olup kıymeti kalmamış aleme ait zaman ve mekânın sınırlarını da kaldırır Rabbin İşte O AN gerçek özgürlüğün ne olduğunu yakinen tatmış olursun Sonra dilersen sınırlarını kendin belirlersin, ama belirlenmiş sınırlara mahkum yaşamazsın artık
Önemi yok
Haklı olduğunu göster
Kime ve niye? boşver
Seni sırtından vurdular
Canları sağolsun
Şeref ve haysiyetinle oynandı
İyi eğlenceler dilerim
İftira etmişler
Kendilerine yazık etmişler
Gıyabında konuşuyorlar
Allah razı olsun
Senin olanı aldılar
Benim değildi, rabbimin emanettiydi
Cahil diyorlar
Haklılar
Nankör ve zalim diyorlar
Doğru, insan nankör ve zalimdir
Değerini bilmiyorlar, göster
Değerli değilim ki, neyi göstereyim?
Kötü biriymişsin
Aynalar yalan söylemez
Delinin teki diyorlar
Normlarına uymuyorum, haksızlar mı?
Seni sevmiyorlar
Ben herkesi seviyorum bu hepimize yeter
Nankörlük ediyorlar, yaptıklarını hatırlat
Kimse için bir şey yapmadım, hepsi Allah içindi
Hiç kimse seni umursamıyor
Hiç bir şey olmadığım içindir
Kendini, yakınlarını ve sevdiklerini savunmayacak mısın?
Hayır
Böyle itelenip kakalanıp susacak mısın?
Evet
İyi ama neden?
İrade sahibi Allah olduğu için
Yokmusun sen be mubarek?
Var mıyım?
Kişi, beklentilerine ulaşmanın çabası, sahip olduklarını korumanın kavgası ve değerinin anlaşılması gayretleriyle, özgürlüğü zihnen dahi tadamadan, tüm varlığı (boyutları) prangaya vurulmuş bir esir gibi gelip geçer dünyadan Ve artık sonsuza dek o prangalardan kurtulma şansını kaybetmiştir
Esaret, herhangi bir anda potansiyelimizde bulunup açığa çıkan herhangi bir mânâ ile kayda girip, diğer bir mânâya veya mânâlara mazhar olamamaktan dolayı çekilen sıkıntı demektir Yani, herhangi bir anda açığa çıkan bir mânâ ile kayıtlanan (o mânâyı diğer anlara taşıyan) bilinç, bir sonraki anda açığa çıkması gereken bir başka mânâya çıkış yolunu kapatmıştır bir bakıma ve gerekli olduğunda çıkması gereken ama açığa çıkamayan mânânın eksiliğinden dolayı bilinç sıkıntı yaşar İşte bu duruma bilincin esareti denir Bilincin özgürlüğü ise, öz gerçeğinin farkına vararak, herhangi bir mânâ ile kayda girmemeye gayret etmesi ve dolayısıyla dilediği zaman dilediği mânâyı açığa çıkararak sıkıntı yaşamama halidir
Sonsuz sınırsız bir özgürlük mü istiyorsun dostum? Önce maddi veya manevi tamah illetini terket! Ne var ki değeri olanı terketmek zordur O halde alemde maddi veya manevi hiç bir şeyin gerçekte bir değeri ve hükmü olmadığını farket, ki terketmen kolay olsun Alemin senin gözünde bir hiç olmasını istiyorsan, önce sen alemin gözünde bir hiç ol, ki senin gözünde de alem bir hiç olsun O vakit azabın da esaretin de biter Zihnen seni bağlayan tüm bağlardan azadesindir artık Sonra gün gelir zaten gözünde hiç olup kıymeti kalmamış aleme ait zaman ve mekânın sınırlarını da kaldırır Rabbin İşte O AN gerçek özgürlüğün ne olduğunu yakinen tatmış olursun Sonra dilersen sınırlarını kendin belirlersin, ama belirlenmiş sınırlara mahkum yaşamazsın artık
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.