Geçtiğimiz ay Sony, PlayStation 5 için yeni jenerasyon bir sanal gerçeklik sistemi üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Her ne kadar bu sistemin tamamı bu yıl yayımlanmayacak olsa da, artık firma yeni kuşak VR kontrolcüsünü tanıtmaya hazır gözüküyor ve şimdiden şu andaki PlayStation VR Move çubuklarına nazaran büyük bir ilerleme olduğunu söylemek mümkün.
Bir PlayStation blog yazısı aracılığıyla yeni VR denetim kolunun çok daha derin bir varlık hissi ve daha kapsayıcı VR tecrübelerine ulaşma gayelerini gösterdiğini söyleyen Sony'den Hideaki Nishino, DualSense kablosuz denetim kolu ile bir arada sunulan yeniliklerin üzerine kurulduğunu ve oyunların PS üzerinde nasıl "hissettiğini" geliştireceğini belirtti.
Firmanın söylediğine nazaran bu yeni, global denetim kolu daha doğal bir tutuş sağlayarak rahatlık ve hareket özgürlüğü ortasında bir istikrar kuruyor. Daha evvel de belirtildiği üzere DualSense denetim kolunun teknolojilerinin kullanılması, bu VR denetim kolunun tanınan adaptif tetiklere sahip olacağı, dokunsal geri bildirim sunacağı ve baş parmak, işaret parmağı ve orta parmağınızın bulunduğu bölgelerde dokunma algılayıcıları barındıracağı manasına geliyor.
Sony
Denetim kolunun altındaki takip halkası da 3D takip için şimdi tanıtılmamış olan başlık tarafından kullanılacak. Her bir denetim kolu bir analog çubuğa, iki yüzey tuşuna, tutma bölgesine, bir tetik koluna ve menü tuşlarından birine (sağda Seçenekler [Options] ve solda Oluşturma [Create]) sahip olacak.
Sony, bu denetim kolunun protoptiplerinin kısa bir mühlet içerisinde sanal gerçeklik geliştiricilerine gönderileceğini ve yeni dizaynla neleri başarabileceklerini test etmelerine imkan tanıyacağını söylüyor. PlayStation 5 VR sisteminin tam yayımının biraz uzakta olması ile birlikte firmanın, yakın vakit içerisinde daha fazla tanıtım yapacağı ve yakın bir vakit içerisinde başlığı görebileceğimiz kestirim edilebilir.