Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

sorulara cevaplar burada ve cennet cehennem

sorulara cevaplar burada ve cennet cehennem

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ben araştırdım merakımda kurcaladım yalana falan her uydurma lafa inanmadım araştırdım ne ettim sorularınıza ve cennet ve cehennemi buldum buyrun

şimdi gelelim en çok sorulan sorulardan biri olan
cennete sadece müslümanlarmı girecek?
tabiykide evet Allah hüteala kendi dinini kabul etmemiş kimseyi cennetinde istemez ve o kişi nekadar iyi olursa olsun ne kadar iyilik yaparsa yapsın mükafatı sadece dünyada karşılanır öbür dünyada ise onun için cehennem azabından başka birşey yoktur

şimdi gelelim şu soruya
onu bunu yaptım çok büyük günahlar işledim tevbe ettim tevbem kabul olurmu?
hay hay neden olmasın Allahı razı edersen seni kim durdurabilirki yeterki tevbene yemin biç ve kalp ve içtenlikler tevbe et

ve meşur sorulardan birisi
kendimi kaptırıyorum günah işliyorum kendimi nasıl günah işlemekten alı koyabilirim?
cevabı çok kolay! yanında 2 meleğin bulunup günahlarını yazdığını ,,ölünce kabirde günahların sana azab vereceğini ve ahirette cehennemi ve Allah korkusunu hatırlarsan kendini günahtan alı koymuş olursun

Cennet
cennet okadar güzelldir kimsenin duymadığı kimsenin görmediği kimsenin kokusunu almadığı güzel mi güzel nefis mi nefis nimetler vardır orada ve yokuptan konaklar altından ağaç dalalrı kocaman üzümler
hani dünyada güzel bir yapı görürüz bina görürüz ve şöyle deriz sanki cennetten bir parça
yazık sana dünyadaki bir yapıyı nasıl bir cenneten paraçaya benzetirsin cennet okadar güzeldirki dünyadaki çakıl taşları yerine yakuplar ve inciler vardır orada

Cehennem
Allahı razı ve memlun ademeyen Allaha ortak koşan ve onun dine karı çıkanların konakladığı yerdir azab yurdu cehennem
yakıcı ve azablıdır dünyadaki ateşlerle ölçüştürülülemez
dünyadaki ateşlerden 10000000000000 daha hatta dahada yakıcıdır oradaki ateş kırmızı değil simsiyahtır
yiyecek olarak şeytana benzeyen ateşten zakumlar
içecek olarakta sıçak su ve insan derilerin eriyen parçacıkları yani irin vardır
acıkacakalrdır ve hemen zakkum alacakalr ve yiyecekelr boğazlarında duracak ve geçmesi için su isteyecekler su gelecek ama su çok çok çok sıcak bir sü içtiklerinde bağırsakalrı midesi delincek ve ayaklarından çıkacaktır

ARAŞTIRDIM KENDİM OKADAR URAŞTIM YAZDIM
YORUMLARINIZI EKSİK ETMEYİN

858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt