Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

sorumluluk duygusu çocuğa nasıl verilmeli

sorumluluk duygusu çocuğa nasıl verilmeli
0
83

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
mesuliyet duygusu çocuğa nasıl verilmeli sorumluluk nasıl gelişir Mesuliyet bireyin yas,cinsiyet ve gelisim düzeyine uygun olarak yüklendigi doldurmak zorunda oldugu görevleri yerine getirmesidirBu duygu erken çocukluk devrelerinden itibaren çocukta gelisir Iki buçuk yasindan itibaren,çocugun döküp saçacagini bilerek ona kendi basina yemek yeme firsat tanima,döktügü oyuncaklarini toplamasini bekleme,kendi odasi ve yatagini kabullenmesini saglama yükümlülük alma sürecinde çocugu cesaretlendirir ve olumlu yol kat etmesini saglarBöylece çocuk kendini yöneteceginden güven duygusunu kazanirAile içi iletisim etkilesim sonucunda çocukta ben degerliyimya da ben degersizimDUYGUSU GELISIRÇocugun kendini manâlı hissetmesi onun kisilik gelisimi veya sosyal iliskileri açisindan önemlidirÇocugun kendini degerli olarak görmesi,öncelimle yakin çevresinden kabul görmesine baglidirBunun içinse çocuga kullanım firsati taninmalidirDilendigince giyinen,giysisini seçen ,istedigi devlete ait yapan,yemegini baskisiz yiyen,hareketlerine kesin sinirlar getirilmeyen,kisiligine saygi gösterildigini gören ve kendini özgürce açıklayan çocuk ben degerliyimdiye düsünürBu da onu basarilara ve yeni atilimlara,dolayisiyla yükümlülük almaya yönlendirirÇocuga kendine yetmeyi ve kendini yönetmeyi ögretmek gerekirOna bağımsızlık bir ortam hazirlamali,ayaklari üstünde durmayi,kendi kanatlariyla uçmayi ögretmelidirÇocugun yasina ve gelisim düzeyine yerinde sorumluluklar verilip,basarmasi için desteklenmelidirSecim yapmasi engellenmelidirYükümlülük alanlarinda çocugun çabalarina saygi gösterip kendi basina düsünüp sorunlari çözmesi saglanmalidir  

858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt