Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sosisli Hot-Dog Poğaça

Sosisli Hot-Dog Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sosisli HotDog Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin;


*1 paket yaş maya
*1 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;


*1 yumurta sarısı
*Susam veya çörekotu

İç Malzemesi;


*200 gr sosis

Sosisli HotDog Poğaça Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar Yumuşacık sosisli bir poğaça tarifi vereceğim sizlere İç malzemesini arzunuza göre peynir veya patates olarak da seçebilirsiniz Ben aynı tarifi haşlanmış patates ve arta kalmış beyaz peyniri karıştırarak da yapıyorum onda da farklı bir lezzet oluyor Siz damak zevkinize göre dilediğiniz malzemelerle yapabilirsiniz
Öncelikle 1 su bardağı sütümüzü cezvede ısıtıyoruz Karıştırma kabımızın içerisine yaş mayamızı koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker ekledikten sonra ısınmış olan sütümüzü üzerine dökerek mayamızı iyice eritiyoruz Maya çabuk bozulan bir madde olduğundan dolayı buzlukta dondurarak saklıyorum Bu sayede içerisindeki enzimler durduğu için bakteri faaliyetleri de olmadığından bozulmuyor Mayalar şekeri sevdiği için şeker ilave ediyoruz ki çabucak kabaran yumuşacık bir hamurumuz olsun Eriyen bu karışımın içerisine sıvı yağımızı ve tuzumuzu da ekledikten sonra 3 veya 4 bardak unumuzu ilave ederek kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz Ağzını kapatarak veya sıkıca sararak hamurumuzu taşmaya bırakıyoruz
Ben tupperwarenin mix kaplarında mayalıyorum hamurumu Sütüm sıcak olduğu için ağzını kapattığım kaptaki hamur taştığında kapağından pıt diye bir ses geliyor ve ne zaman taştığını anlayabiliyorum Bu sayede hamuru sık sık rahatsız etmemiş oluyorum, o kendiliğinden ben taştım diye bana haberini veriyor Fakat siz farklı bir karıştırma kabı da kullanabilirsiniz Ağzını streç film ile sarmadığınız sürece her kapta mayalama işlemini yapabilirsiniz
Mayalanan hamurumuzdan avuç içi büyüklüğünde bezeler koparıp avucumuzda hafif hareketlerle bastırarak oval bir şekil verip içerisine sosisimizi koyup kenarlarından kapatıyoruz ve hamurumuzun birleşme kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ekeleyerek bıçakla iki paralel çizgi atıyoruz Önceden ısıttığımız fırınımızda altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt