iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
3 Yufka
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
İÇ MALZEMESİ:
300 grSosis
2 Domates
2 Yeşil Biber
1 Soğan
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber , Kekik , Tuz
Yemeğin Yapılışı
Sosisleri ince kıyınSoğan ve domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayınBiberleri ince kıyınTencerede yağı kızdırınÖnce soğanları sonra da sosisleri kavurunBiber ve domatesleri ilave edinTuz,karabiber ve kekik serperek ocaktan indirin
Yufkaları tezgaha serinYağ ve sütü çırpınYufkaların üstüne sürünHer yufkayı 2 ye katlayıp altı eşit parçaya bölünYufkaların geniş kısımlarına hazırladığınız harçtan yayınRulo şeklinde sarıp ince uçlarını suyla hafifçe ıslatarak yapıştırın
Börekleri galeta ununa bulayıp yağlanmış tepsiye dizinKeskin bir bıçakla ortalarından uzunlamasına kesinArtan harcı kesiklere doldurup tepsiyi kızgın fırına verinÜzeri kızarıncaya kadar pişirin
AFIYET OLSUN
3 Yufka
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
İÇ MALZEMESİ:
300 grSosis
2 Domates
2 Yeşil Biber
1 Soğan
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber , Kekik , Tuz
Yemeğin Yapılışı
Sosisleri ince kıyınSoğan ve domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayınBiberleri ince kıyınTencerede yağı kızdırınÖnce soğanları sonra da sosisleri kavurunBiber ve domatesleri ilave edinTuz,karabiber ve kekik serperek ocaktan indirin
Yufkaları tezgaha serinYağ ve sütü çırpınYufkaların üstüne sürünHer yufkayı 2 ye katlayıp altı eşit parçaya bölünYufkaların geniş kısımlarına hazırladığınız harçtan yayınRulo şeklinde sarıp ince uçlarını suyla hafifçe ıslatarak yapıştırın
Börekleri galeta ununa bulayıp yağlanmış tepsiye dizinKeskin bir bıçakla ortalarından uzunlamasına kesinArtan harcı kesiklere doldurup tepsiyi kızgın fırına verinÜzeri kızarıncaya kadar pişirin
AFIYET OLSUN