iltasyazilim
FD Üye
*
*
Sosisli Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep hamuru:
*2 bardak un
*2 bardak süt
*2 yumurta
*½ paket kabartma tozu
*Sıvı yağ
Beşamel sos:
*80 gr tereyağı (4 yemek kaşığı)
*4 yemek kaşığı tepeleme un
*4 su bardağı süt
*150 gr kaşar peynir rendesi
*Tuz
*Karabiber
İç harcı için:
*1 paket sosis
*23 adet sivri biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*12 yemek kaşığı zeytinyağı, kekik
Sosisli Krep Tarifi Yapılışı Krep malzemelerini çırpıp tava ısındıktan sonra sıvı yağ dökün Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın Krepleri arkalı önlü pişirin
İç malzeme için ayrı bir tavada tereyağını eritin İnce doğradığınız sosisleri ve biberleri atıp biraz kızartın Domates salçasını suda biraz açın ve sosislere ilave edin 10 dakika pişirin
Harç ılınırken beşamel sos için, tereyağını bir tencerede eritin Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun Sütü ilave edip, sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın En son peyniri ekleyip erimesini sağlayın
Krebi bütün olarak fırına dayanıklı bir tepsiye koyun Üzerine sosisli harcı ve çok az beşamel sosundan yayın Tekrar bir krep koyun Harcınız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Son krebi en üste koyduktan sonra kalan sosu*üzerine dökün Yanlarından akmasını sağlayın
10 dakika fırında pişirin ve sıcak olarak servis edin
*
Sosisli Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep hamuru:
*2 bardak un
*2 bardak süt
*2 yumurta
*½ paket kabartma tozu
*Sıvı yağ
Beşamel sos:
*80 gr tereyağı (4 yemek kaşığı)
*4 yemek kaşığı tepeleme un
*4 su bardağı süt
*150 gr kaşar peynir rendesi
*Tuz
*Karabiber
İç harcı için:
*1 paket sosis
*23 adet sivri biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*12 yemek kaşığı zeytinyağı, kekik
Sosisli Krep Tarifi Yapılışı Krep malzemelerini çırpıp tava ısındıktan sonra sıvı yağ dökün Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın Krepleri arkalı önlü pişirin
İç malzeme için ayrı bir tavada tereyağını eritin İnce doğradığınız sosisleri ve biberleri atıp biraz kızartın Domates salçasını suda biraz açın ve sosislere ilave edin 10 dakika pişirin
Harç ılınırken beşamel sos için, tereyağını bir tencerede eritin Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun Sütü ilave edip, sos kaynayana ve kalınlaşana kadar karıştırın Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın En son peyniri ekleyip erimesini sağlayın
Krebi bütün olarak fırına dayanıklı bir tepsiye koyun Üzerine sosisli harcı ve çok az beşamel sosundan yayın Tekrar bir krep koyun Harcınız bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Son krebi en üste koyduktan sonra kalan sosu*üzerine dökün Yanlarından akmasını sağlayın
10 dakika fırında pişirin ve sıcak olarak servis edin