Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soslar Şahane

Soslar Şahane

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Soslar Şahane Tarifi İçin Malzemeler

*15 kilo Bursa domatesi
*8 kilo kapya biber
*1 kilo çin biberi (yeşil yada kırmızı fark etmez ben yeşil yaptım )
*750 gram sarımsak
*Yarım su bardağından biraz daha fazla kimyon
*Yarım su bardağı karabiber
*Bir avuç kırmızı pul biber
*Tuz
*2 su bardağı zeytinyağı
*3 yemek kaşığı sirke

Soslar Şahane Tarifi Yapılışı Domatesleri, çekirdekleri çıkarılmış kapya biberleri, cin biberi ve sarımsakları çekip büyük bir tencereye koyuyoruz Bahçem olmadığı için evimde ocağın üzerinde yaptım oda üç, üç buçuk saate tekamül etti neredeyse Önce biraz sulanacak daha sonra koyulaşacaktır Sürekli karıştırın dibine tutma ihtimali yüksek Tuzunu atalım( damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın)Ocaktan almadan on beş dakika önce baharatlarını atıp yağını döküyoruz Ocaktan aldıktan sonra sirkesini koyuyoruz Kavanozlara alıp ağızlarını sıkıca kapatıp ters çevirip koyuyoruz lezzet mükemmel oldu denemenizi tavsiye ederim Acısı bana göre iyiydi Ne çok ağız yakacağız kadar acı nede hissettirmeyecek kadar acısız Siz daha acılı severseniz pul biberi fazla atın Acısız severseniz azaltın Benim yirmi şişe sosum çıktı Sizinde bereketli olur inşallah Hepinize bal şeker olsun diyeceğim ama dikkat acı Afiyet olsun)))
*
*

Similar threads

Soslar Inanılmaz Tarifi İçin Malzemeler *15 kilo Bursa domatesi *8 kilo kapya biber *1 kilo çin biberi (yeşil yada kırmızı ayrım etmez ben yeşil yaptım ) *750 gram sarımsak *Yarım su bardağından azıcık daha artı kimyon *Yarım su bardağı karabiber *Bir avuç kırmızı pul biber *Tuzlu *2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Kahvaltılık Köz Sebzeli Sos Tarifi İçin Malzemeler *9 iri patlıcan *2 kilo kırmızı kapya biberi *2 kilo domates *1 2 baş sarımsak *3 4 soğan *1 kilo sivri biber *2 Türk kahvesi fincanı sirke *3 çay bardağı sıvı yağ *2 tatlı kaşığı toz şeker *Tuz *Maydanoz Kahvaltılık Köz Sebzeli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Kahvaltılarını şölene dönüştürmek isteyenler birbirinden enfes soslar hazırlayabilir. Bugünkü yazımızda evde kolayca hazırlayabileceğiniz hem acılı hem de acısız kahvaltılı sos tarifini mercek altına aldık. Püf noktaları ve pişirme teknikleriyle kolayca hazırlayabileceğiniz kahvaltılık sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Fırında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler *3 adet küçük patlıcan *1 çay bardağı kıyma *1 adet kuru soğan *1 adet yeşil biber *1 adet domates *1 yemek kaşığı salça *Yarım kırmızI (kapya) biber *Tuz *Bir tutam maydanoz *Kırmızı pul biber *Karabiber ( baharat miktarını damak zevkinize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Lokanta Usulu Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler *2 kg domates *2 kg kapya biber *2 kg yeşil acı biber( cin biberi) *1 büyük baş sarımsak *Yarım çay bardağı sirke *Yarım çay bardağı sıvı yağ *Tuz *1 dolu yemek kaşığı salça *Pulbiber, karabiber, *Yarım demet maydanoz *5 dal nane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
858,480Konular
981,426Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt