iltasyazilim
FD Üye
Soslar Şahane Tarifi İçin Malzemeler
*15 kilo Bursa domatesi
*8 kilo kapya biber
*1 kilo çin biberi (yeşil yada kırmızı fark etmez ben yeşil yaptım )
*750 gram sarımsak
*Yarım su bardağından biraz daha fazla kimyon
*Yarım su bardağı karabiber
*Bir avuç kırmızı pul biber
*Tuz
*2 su bardağı zeytinyağı
*3 yemek kaşığı sirke
Soslar Şahane Tarifi Yapılışı Domatesleri, çekirdekleri çıkarılmış kapya biberleri, cin biberi ve sarımsakları çekip büyük bir tencereye koyuyoruz Bahçem olmadığı için evimde ocağın üzerinde yaptım oda üç, üç buçuk saate tekamül etti neredeyse Önce biraz sulanacak daha sonra koyulaşacaktır Sürekli karıştırın dibine tutma ihtimali yüksek Tuzunu atalım( damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın)Ocaktan almadan on beş dakika önce baharatlarını atıp yağını döküyoruz Ocaktan aldıktan sonra sirkesini koyuyoruz Kavanozlara alıp ağızlarını sıkıca kapatıp ters çevirip koyuyoruz lezzet mükemmel oldu denemenizi tavsiye ederim Acısı bana göre iyiydi Ne çok ağız yakacağız kadar acı nede hissettirmeyecek kadar acısız Siz daha acılı severseniz pul biberi fazla atın Acısız severseniz azaltın Benim yirmi şişe sosum çıktı Sizinde bereketli olur inşallah Hepinize bal şeker olsun diyeceğim ama dikkat acı Afiyet olsun)))
*
*
*15 kilo Bursa domatesi
*8 kilo kapya biber
*1 kilo çin biberi (yeşil yada kırmızı fark etmez ben yeşil yaptım )
*750 gram sarımsak
*Yarım su bardağından biraz daha fazla kimyon
*Yarım su bardağı karabiber
*Bir avuç kırmızı pul biber
*Tuz
*2 su bardağı zeytinyağı
*3 yemek kaşığı sirke
Soslar Şahane Tarifi Yapılışı Domatesleri, çekirdekleri çıkarılmış kapya biberleri, cin biberi ve sarımsakları çekip büyük bir tencereye koyuyoruz Bahçem olmadığı için evimde ocağın üzerinde yaptım oda üç, üç buçuk saate tekamül etti neredeyse Önce biraz sulanacak daha sonra koyulaşacaktır Sürekli karıştırın dibine tutma ihtimali yüksek Tuzunu atalım( damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın)Ocaktan almadan on beş dakika önce baharatlarını atıp yağını döküyoruz Ocaktan aldıktan sonra sirkesini koyuyoruz Kavanozlara alıp ağızlarını sıkıca kapatıp ters çevirip koyuyoruz lezzet mükemmel oldu denemenizi tavsiye ederim Acısı bana göre iyiydi Ne çok ağız yakacağız kadar acı nede hissettirmeyecek kadar acısız Siz daha acılı severseniz pul biberi fazla atın Acısız severseniz azaltın Benim yirmi şişe sosum çıktı Sizinde bereketli olur inşallah Hepinize bal şeker olsun diyeceğim ama dikkat acı Afiyet olsun)))
*
*