iltasyazilim
FD Üye
Soslu Acı Cin Biber Turşusu ( 1 Litrelik Kavanoz İçin) Tarifi İçin Malzemeler 1 litrelik kavanoz için
*Aldığı kadar acı cin biber
*Yarım kg domates
*10 diş sarımsak
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı üzüm sirkesi (elma da olur)
*1, 5 yemek kaşığı şeker
*1, 5 yemek kaşığı kaya tuzu
*1 tutam maydanoz
Soslu Acı Cin Biber Turşusu ( 1 Litrelik Kavanoz İçin) Tarifi Yapılışı
Biberler saplarından ayıklanır Ve kavanozlara doldurulur Sarımsaklar yemeklik doğranır Maydanozlar doğranır Domatesler robottan geçirilir ve kaynatılır Kaynadıktan sonra 2025 dk daha kaynaması yeterli Bir kaba sıvı yağ, sirke, kaya tuzu, şeker, sarımsak, maydanoz alınır karıştırılır Kaynatıp hazırladığımız domates sosu da kaba ilave edilir (sıcak şekilde) karıştırılır Sos kavanozlara doldurulur, kapakları kapatılır ters çevrilir Kapaklar hava almayacak şekilde vakumlar Bir gece böyle bekletilir Kapaklar kontrol edilir Biberler tamamen renk değiştirdiği zaman turşularımız hazır demektir Domatesi kaynatıp kullandığımız için buz dolabında saklamaya gerek yok Kavanozlar hava almadığı sürece bir yılı aşkın bir süre bile muhafaza edebilirsiniz
Afiyet olsun
*Aldığı kadar acı cin biber
*Yarım kg domates
*10 diş sarımsak
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı üzüm sirkesi (elma da olur)
*1, 5 yemek kaşığı şeker
*1, 5 yemek kaşığı kaya tuzu
*1 tutam maydanoz
Soslu Acı Cin Biber Turşusu ( 1 Litrelik Kavanoz İçin) Tarifi Yapılışı
Biberler saplarından ayıklanır Ve kavanozlara doldurulur Sarımsaklar yemeklik doğranır Maydanozlar doğranır Domatesler robottan geçirilir ve kaynatılır Kaynadıktan sonra 2025 dk daha kaynaması yeterli Bir kaba sıvı yağ, sirke, kaya tuzu, şeker, sarımsak, maydanoz alınır karıştırılır Kaynatıp hazırladığımız domates sosu da kaba ilave edilir (sıcak şekilde) karıştırılır Sos kavanozlara doldurulur, kapakları kapatılır ters çevrilir Kapaklar hava almayacak şekilde vakumlar Bir gece böyle bekletilir Kapaklar kontrol edilir Biberler tamamen renk değiştirdiği zaman turşularımız hazır demektir Domatesi kaynatıp kullandığımız için buz dolabında saklamaya gerek yok Kavanozlar hava almadığı sürece bir yılı aşkın bir süre bile muhafaza edebilirsiniz
Afiyet olsun