iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
10 büyük köy biberi
2 patlıcan
2 kabak
1 patates
sıvıyağ
SOSU İÇİN:
4 domates
2 çorba kaşığı biber püresi
2 diş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
zeytinyağı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları alacalı soyuyoruz Patlıcan ve kabakları önce uzunlamasına ikiye sonra dörde kesiyoruz Küçük küp şeklinde doğruyoruz Patatesi de küp doğruyoruz Sıvıyağı ısıtıyoruz ve önce patlıcanları kızartıyoruz Sonra kabakları ve sonra da patatesleri kızartıyoruz Kızaran sebzeleri bir süzgece alıyoruz Biberleri kayık gibi enlemesine biraz kesiyoruz Biberleri de kızartıyoruz Soğumaya bırakıyoruz
Sosu için, domatesleri soyuyoruz ve minik küp şeklinde doğruyoruz Sarımsakları incecik doğruyoruz Tavaya zeytinyağı döküyoruz Sarımsağı ve domatesi koyup soteliyoruz Biber püresini koyuyoruz Tuz ve karabiberini atıyoruz Sosumuz kaynayınca altını kapatıyoruz Biber kayıklarını servis tabağına diziyoruz İçlerine karışık kızartma dolduruyoruz Üzerlerine domates sos veriyoruz Süzme yoğurdu çırpıyoruz ve üzerine gezdirerek servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
10 büyük köy biberi
2 patlıcan
2 kabak
1 patates
sıvıyağ
SOSU İÇİN:
4 domates
2 çorba kaşığı biber püresi
2 diş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
zeytinyağı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları alacalı soyuyoruz Patlıcan ve kabakları önce uzunlamasına ikiye sonra dörde kesiyoruz Küçük küp şeklinde doğruyoruz Patatesi de küp doğruyoruz Sıvıyağı ısıtıyoruz ve önce patlıcanları kızartıyoruz Sonra kabakları ve sonra da patatesleri kızartıyoruz Kızaran sebzeleri bir süzgece alıyoruz Biberleri kayık gibi enlemesine biraz kesiyoruz Biberleri de kızartıyoruz Soğumaya bırakıyoruz
Sosu için, domatesleri soyuyoruz ve minik küp şeklinde doğruyoruz Sarımsakları incecik doğruyoruz Tavaya zeytinyağı döküyoruz Sarımsağı ve domatesi koyup soteliyoruz Biber püresini koyuyoruz Tuz ve karabiberini atıyoruz Sosumuz kaynayınca altını kapatıyoruz Biber kayıklarını servis tabağına diziyoruz İçlerine karışık kızartma dolduruyoruz Üzerlerine domates sos veriyoruz Süzme yoğurdu çırpıyoruz ve üzerine gezdirerek servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta