Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soslu bıldırcın - Soslu bildircin dolmasi tarifi

Soslu bıldırcın - Soslu bildircin dolmasi tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemesi:
10 adet bıldırcın
10 adet bıldırcın ciğer
150 gr pirinç
1 adet ince doğranmış kuru soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
12 çay kaşığı yenibahar
14 demet ince kıyılmış dereotu
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi

Sosu için:
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
12 limon suyu
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Bıldırcınlar ayıklanıp içleri temizlenir İyice yıkanıp süzdürülür Tencerede tereyağı eritilip dolmalık fıstık eklenir Fıstık renk alınca soğan ilave edilir 3 – 4 dakika kadar kavrulduktan sonra ufak parçalar halinde doğranmış ciğer ilave edilir Tuz, biber, yenibahar, kuşüzümü eklenir, beraber 2 dakika kavrulur 2 su bardağı su veya et suyu ilave edilip kaynamaya bırakılır Pirinç ılık suda ıslatılır İyice yıkanıp süzdürüldükten sonra tencerede tereyağı eritilip süzdürülen pirinç tencereye boşaltılır 7 – 8 dakika kadar kavrulur Hazırlanan fıstıklı ciğerli karışım pirincin içine dökülür İyice karıştırılarak tencerenin kapağı kapatılır Kısık ateşte 8 – 10 dakika bekletilir (Pirincin biraz diri olması gerekiyor) İç malzemeye dereotu ilave edilir Kaşık yardımıyla bıldırcınlara doldurulur ve fırın tepsisine dizilir Bıldırcınların üzerine nar ekşisi ve zeytinyağ sürülür, tuz ve biber serpilir Fırın tepsisine 12 su bardağı su dökülerek 160 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika kadar pişirilir

Sosun hazırlanışı: Et suyu ocakta kaynatılır Un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu ayrı bir kapta karıştırılır Et suyundan 1 kepçe alınarak bu karışıma dökülüp karıştırılır Yaptığımız karışım et suyuna yedirilir Tuzu ilave edilip 3 – 4 dakika kaynatılır Dolmaların üzerine dökülüp, dolmalar 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir
 
858,496Konular
982,162Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt