iltasyazilim
FD Üye
Malzemesi:
10 adet bıldırcın
10 adet bıldırcın ciğer
150 gr pirinç
1 adet ince doğranmış kuru soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
12 çay kaşığı yenibahar
14 demet ince kıyılmış dereotu
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Sosu için:
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
12 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Bıldırcınlar ayıklanıp içleri temizlenir İyice yıkanıp süzdürülür Tencerede tereyağı eritilip dolmalık fıstık eklenir Fıstık renk alınca soğan ilave edilir 3 – 4 dakika kadar kavrulduktan sonra ufak parçalar halinde doğranmış ciğer ilave edilir Tuz, biber, yenibahar, kuşüzümü eklenir, beraber 2 dakika kavrulur 2 su bardağı su veya et suyu ilave edilip kaynamaya bırakılır Pirinç ılık suda ıslatılır İyice yıkanıp süzdürüldükten sonra tencerede tereyağı eritilip süzdürülen pirinç tencereye boşaltılır 7 – 8 dakika kadar kavrulur Hazırlanan fıstıklı ciğerli karışım pirincin içine dökülür İyice karıştırılarak tencerenin kapağı kapatılır Kısık ateşte 8 – 10 dakika bekletilir (Pirincin biraz diri olması gerekiyor) İç malzemeye dereotu ilave edilir Kaşık yardımıyla bıldırcınlara doldurulur ve fırın tepsisine dizilir Bıldırcınların üzerine nar ekşisi ve zeytinyağ sürülür, tuz ve biber serpilir Fırın tepsisine 12 su bardağı su dökülerek 160 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika kadar pişirilir
Sosun hazırlanışı: Et suyu ocakta kaynatılır Un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu ayrı bir kapta karıştırılır Et suyundan 1 kepçe alınarak bu karışıma dökülüp karıştırılır Yaptığımız karışım et suyuna yedirilir Tuzu ilave edilip 3 – 4 dakika kaynatılır Dolmaların üzerine dökülüp, dolmalar 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir
10 adet bıldırcın
10 adet bıldırcın ciğer
150 gr pirinç
1 adet ince doğranmış kuru soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
12 çay kaşığı yenibahar
14 demet ince kıyılmış dereotu
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Sosu için:
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
12 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Bıldırcınlar ayıklanıp içleri temizlenir İyice yıkanıp süzdürülür Tencerede tereyağı eritilip dolmalık fıstık eklenir Fıstık renk alınca soğan ilave edilir 3 – 4 dakika kadar kavrulduktan sonra ufak parçalar halinde doğranmış ciğer ilave edilir Tuz, biber, yenibahar, kuşüzümü eklenir, beraber 2 dakika kavrulur 2 su bardağı su veya et suyu ilave edilip kaynamaya bırakılır Pirinç ılık suda ıslatılır İyice yıkanıp süzdürüldükten sonra tencerede tereyağı eritilip süzdürülen pirinç tencereye boşaltılır 7 – 8 dakika kadar kavrulur Hazırlanan fıstıklı ciğerli karışım pirincin içine dökülür İyice karıştırılarak tencerenin kapağı kapatılır Kısık ateşte 8 – 10 dakika bekletilir (Pirincin biraz diri olması gerekiyor) İç malzemeye dereotu ilave edilir Kaşık yardımıyla bıldırcınlara doldurulur ve fırın tepsisine dizilir Bıldırcınların üzerine nar ekşisi ve zeytinyağ sürülür, tuz ve biber serpilir Fırın tepsisine 12 su bardağı su dökülerek 160 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika kadar pişirilir
Sosun hazırlanışı: Et suyu ocakta kaynatılır Un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu ayrı bir kapta karıştırılır Et suyundan 1 kepçe alınarak bu karışıma dökülüp karıştırılır Yaptığımız karışım et suyuna yedirilir Tuzu ilave edilip 3 – 4 dakika kaynatılır Dolmaların üzerine dökülüp, dolmalar 150 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir