iltasyazilim
FD Üye
Soslu Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ince bulgur
*Yarım su bardağı un
*1 adet yumurta
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
*Nane
*1 tatlı kaşığı salça
Sarımsaklı Sos İçin;
*3 diş sarımsak
*1 kase yoğurt
*Tuz
Salça sosu için;
*1 yemek kaşığı salça (ben biber salçası kullandım)
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
*Pulbiber
*1 diş sarımsak
*Köfteleri haşladığımız su
Soslu Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı
Bulguru sıcak suyla ıslatıp yumuşatın Un hariç diğer malzemeleri ilave edin ve yoğurun Unu kontrollü şekilde ilave edin ve iyice yoğurun İstenilen boyutta köfteler yapın (Ben uzun yaptım) Köfteleri tencerede kaynayan tuzlu suya atıp haşlayın köfteler haşlanmaya devam ederken, Tavamıza yağı salçayı sarmısağı pulbiberi alıp kavurun Su yüzeyine çıkan köfteleri süzüp sosun içine atın Haşladığız sudan bir miktar sosa koyun Bir iki defa çevirin köfteleri Servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz köftelerin üzerine yanına ya da ortasına koyup servis edin
*1 su bardağı ince bulgur
*Yarım su bardağı un
*1 adet yumurta
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
*Nane
*1 tatlı kaşığı salça
Sarımsaklı Sos İçin;
*3 diş sarımsak
*1 kase yoğurt
*Tuz
Salça sosu için;
*1 yemek kaşığı salça (ben biber salçası kullandım)
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
*Pulbiber
*1 diş sarımsak
*Köfteleri haşladığımız su
Soslu Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı
Bulguru sıcak suyla ıslatıp yumuşatın Un hariç diğer malzemeleri ilave edin ve yoğurun Unu kontrollü şekilde ilave edin ve iyice yoğurun İstenilen boyutta köfteler yapın (Ben uzun yaptım) Köfteleri tencerede kaynayan tuzlu suya atıp haşlayın köfteler haşlanmaya devam ederken, Tavamıza yağı salçayı sarmısağı pulbiberi alıp kavurun Su yüzeyine çıkan köfteleri süzüp sosun içine atın Haşladığız sudan bir miktar sosa koyun Bir iki defa çevirin köfteleri Servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz köftelerin üzerine yanına ya da ortasına koyup servis edin