iltasyazilim
FD Üye
*Soslu Gözleme*
Malzemeler
4 adet yufka
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber
Kıymalı harç için;
300 gr kıyma
Yarım kuru soğan
2 adet sivri biber
Yarım yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Patlıcanlı harç için:
2 adet patlıcan
Yarım kuru soğan
2 adet sivri biber
Yarım yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı
Gözlememizin iç harçlarını hazırlayalım Tavamıza önce kıymayı koyalım ve rengi değişene kadar karıştıralım Sonrasında soğan ve peşinden de biberleri ekleyerek kavuralım Biraz yumuşamaya başladıktan sonra salçasını ve baharatlarını ekleyelim Yarım çay bardağı su ekleyip karıştıralım 510 dakika daha pişmesi bırakalım ve bir kenara soğuması için alalım
Ayrı bir tavada da aynı işlemleri sırasıyla patlıcan için uygulayalım ve soğumaya bırakalım İç harçlarımız soğuduktan sonra yufkamızın birini açalım ve 2 taraftan içe doğru katlayalım Ortasına harcımızdan koyup diğer taraflarından da kapatalım Büyük önceden ısıtmış olduğunuz tavaya koyarak tersli düzlü kızarana kadar pişirelim 1 kase yoğurda sarımsağı ve biraz su ekleyip karıştıralım Servis tabağına aldığınız gözlemelerin üzerine yoğurdunuzu onunda üzerine kızdırılmış kımızı toz biberli tereyağınızı gezdirelim İsteğe bağlı olarak nane, pul biber ve sumak da ekleyebilirsiniz Şahane bir lezzet daha önce denemediyseniz kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim Hem pratik hem doyurucu
Malzemeler
4 adet yufka
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber
Kıymalı harç için;
300 gr kıyma
Yarım kuru soğan
2 adet sivri biber
Yarım yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Patlıcanlı harç için:
2 adet patlıcan
Yarım kuru soğan
2 adet sivri biber
Yarım yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı
Gözlememizin iç harçlarını hazırlayalım Tavamıza önce kıymayı koyalım ve rengi değişene kadar karıştıralım Sonrasında soğan ve peşinden de biberleri ekleyerek kavuralım Biraz yumuşamaya başladıktan sonra salçasını ve baharatlarını ekleyelim Yarım çay bardağı su ekleyip karıştıralım 510 dakika daha pişmesi bırakalım ve bir kenara soğuması için alalım
Ayrı bir tavada da aynı işlemleri sırasıyla patlıcan için uygulayalım ve soğumaya bırakalım İç harçlarımız soğuduktan sonra yufkamızın birini açalım ve 2 taraftan içe doğru katlayalım Ortasına harcımızdan koyup diğer taraflarından da kapatalım Büyük önceden ısıtmış olduğunuz tavaya koyarak tersli düzlü kızarana kadar pişirelim 1 kase yoğurda sarımsağı ve biraz su ekleyip karıştıralım Servis tabağına aldığınız gözlemelerin üzerine yoğurdunuzu onunda üzerine kızdırılmış kımızı toz biberli tereyağınızı gezdirelim İsteğe bağlı olarak nane, pul biber ve sumak da ekleyebilirsiniz Şahane bir lezzet daha önce denemediyseniz kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim Hem pratik hem doyurucu