iltasyazilim
FD Üye
Soslu Izgara Palamut
Soslu Izgara Palamut Malzemeleri
1 adet Palamut (iri boy)
1 tatlı kasığı Tuz
1 çay kasığı Karabiber
1 çay bardağı Sıvıyağ
Sos Malzemeleri
23 dal biberiye
3 dal taze kekik
3 dal fesleğen
3 dal maydanoz
3 dal kişniş
3 dal nane
1 adet limon suyu
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Garnitür için Malzemeler
1 bağ roka
1 adet limon
Yıkanmış ve suyu süzülmüş balığı takoz veya fileto şeklinde dilimleyin Balıkları tuz ve karabiber ile harmanlayın
Dolaptan çıkarttığınız balığı izli tavada iyice renk alıncaya kadar pişirin ve servis tabağına alın
Sos için; tüm taze baharatları saplarından ayırın ve yapraklarını ince kıyın Sarımsakları da kıyıp, ezin ve bu karışıma ekleyip,son olarak limon suyu,tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp sos elde edin ve balığın üzerine dökerek servis edin
Roka ve limon dilimlerini balığın yanında servis edin
Alıntıdır
Soslu Izgara Palamut Malzemeleri
1 adet Palamut (iri boy)
1 tatlı kasığı Tuz
1 çay kasığı Karabiber
1 çay bardağı Sıvıyağ
Sos Malzemeleri
23 dal biberiye
3 dal taze kekik
3 dal fesleğen
3 dal maydanoz
3 dal kişniş
3 dal nane
1 adet limon suyu
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Garnitür için Malzemeler
1 bağ roka
1 adet limon
Yıkanmış ve suyu süzülmüş balığı takoz veya fileto şeklinde dilimleyin Balıkları tuz ve karabiber ile harmanlayın
Dolaptan çıkarttığınız balığı izli tavada iyice renk alıncaya kadar pişirin ve servis tabağına alın
Sos için; tüm taze baharatları saplarından ayırın ve yapraklarını ince kıyın Sarımsakları da kıyıp, ezin ve bu karışıma ekleyip,son olarak limon suyu,tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp sos elde edin ve balığın üzerine dökerek servis edin
Roka ve limon dilimlerini balığın yanında servis edin
Alıntıdır