iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 adet küçük boy karnabahar 1 diş sarımsak 4 yemek kaşığı yoğurt 14 çay kaşığı kaya tuzu 12 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı nane 12 tatlı kaşığı pul biber Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı 14 yemek kaşığı biber salçası 12 yemek kaşığı domates salçası
NASIL YAPILIR?
Sert kök ve yaprak kısımlarını temizlediğiniz karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra çiçeklerine ayırın Derin bir tencerede bol miktarda sıcak su kaynatın Karnabaharları kaynar suda 78 dakika kadar haşlayın Pişen karnabaharları süzüp soğuması için bir tabağa alın Geniş bir kabın içine aldığınız tuz ile soyduğunuz bir diş sarımsağı dövün İçine soğuyan karnabaharları ekleyin Ardından tüm baharatları ve yoğurdu ekleyip karıştırın Küçük bir tavaya zeytinyağını alın Biber ve domates salçalarını katıp çok az su ilavesiyle karıştırın ve güzel bir sos elde edin Sosunuzu karnabahara katıp afiyetle diyet menünüze kazandırın
1 adet küçük boy karnabahar 1 diş sarımsak 4 yemek kaşığı yoğurt 14 çay kaşığı kaya tuzu 12 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı nane 12 tatlı kaşığı pul biber Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı 14 yemek kaşığı biber salçası 12 yemek kaşığı domates salçası
NASIL YAPILIR?
Sert kök ve yaprak kısımlarını temizlediğiniz karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra çiçeklerine ayırın Derin bir tencerede bol miktarda sıcak su kaynatın Karnabaharları kaynar suda 78 dakika kadar haşlayın Pişen karnabaharları süzüp soğuması için bir tabağa alın Geniş bir kabın içine aldığınız tuz ile soyduğunuz bir diş sarımsağı dövün İçine soğuyan karnabaharları ekleyin Ardından tüm baharatları ve yoğurdu ekleyip karıştırın Küçük bir tavaya zeytinyağını alın Biber ve domates salçalarını katıp çok az su ilavesiyle karıştırın ve güzel bir sos elde edin Sosunuzu karnabahara katıp afiyetle diyet menünüze kazandırın