iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
Kuşbaşı Et 200 Gram
Un 1 Kaşık
Sosu İçin :
Yoğurt 4 Yemek Kaşığı
Sirke 1 Çorba Kaşığı
Dövülmüş Sarımsak 2 Diş
Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğradığınız küçük küçük etleri tencereye ya da düdüklüye alarak ilk önce kendi suyunda kavurun Üstüne suyu ekleyip, düdüklüde 15 20 dakika pişirin Ayrı bir tencerede bir yemek kaşığı unu, sıvı yağ ile kavurun Kavurduğunuz unun üstüne 5 bardak su ekleyin Su kaynamaya başladığında pişen kuşbaşını ekleyin Tuzunu ve karabiberini ilave ettikten sonra altını kısıp pişirin Yoğurt, yumurta sarısı, yarım limon suyu ve biraz da sirke koyarak iyice çırpın ve terbiyesini hazır edin Dövülmüş 2 diş sarımsağı hazırladığınız terbiyeye ilave edin Hazırlanan terbiyeye bir miktar çorbadan ekleyerek ılıtın ve tamamını çorbaya ekleyin Ayrı bir kaba yağı eritip nane, kırmızı biber, pul biber ve karabiberi yakıp çorbanın üzerinde gezdirin
Kuşbaşı Et 200 Gram
Un 1 Kaşık
Sosu İçin :
Yoğurt 4 Yemek Kaşığı
Sirke 1 Çorba Kaşığı
Dövülmüş Sarımsak 2 Diş
Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğradığınız küçük küçük etleri tencereye ya da düdüklüye alarak ilk önce kendi suyunda kavurun Üstüne suyu ekleyip, düdüklüde 15 20 dakika pişirin Ayrı bir tencerede bir yemek kaşığı unu, sıvı yağ ile kavurun Kavurduğunuz unun üstüne 5 bardak su ekleyin Su kaynamaya başladığında pişen kuşbaşını ekleyin Tuzunu ve karabiberini ilave ettikten sonra altını kısıp pişirin Yoğurt, yumurta sarısı, yarım limon suyu ve biraz da sirke koyarak iyice çırpın ve terbiyesini hazır edin Dövülmüş 2 diş sarımsağı hazırladığınız terbiyeye ilave edin Hazırlanan terbiyeye bir miktar çorbadan ekleyerek ılıtın ve tamamını çorbaya ekleyin Ayrı bir kaba yağı eritip nane, kırmızı biber, pul biber ve karabiberi yakıp çorbanın üzerinde gezdirin