iltasyazilim
FD Üye
Soslu Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet büyük boy yufka ( Yufkacılardan alınan )
İç harcı :
*1 adet soğan
*4 adet haşlanmış patates
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
Sosu:
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
*1 adet yumurta
Üzerine :
*Yumurta sarısı
*Susam , çörek otu
*Not Böreğin üzeri çıtır çıtır olsun isterseniz önce biraz su ile açılmış yoğurt sürüp üzerine yumurta sarısı sürmeniz yeterli )
Soslu Patatesli Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcı hazırlamak üzere soğanları biraz sıvı yağda kavuralım Üzerine haşlanmış patatesi ekleyelim, ezerek karıştıralım 56 dk kavurduktan sonra tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alalım Soğumaya bırakıp sosumuzu hazırlayalım Bir tabağın içerisine süt, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip çırpalım Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan fırça ile gezdirelim Soslu yufkayı İkiye katlayıp ortadan keselim Kestiğimiz iki parçayı üst üste koyup sigara böreği yapar gibi 4 üçgen parça olacak şekilde keselim Alttaki kat ile 8 üçgen olan yufkanın her üçgenine iç harçtan koyup kenarları hafif içe katlayıp saralım Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra 200 derece de önceden ısıtılmış fırınımıza sürelim Üzerleri kızarana kadar pişirelim Fırından aldıktan sonra 510 dk servis edebiliriz, afiyet olsun
*3 adet büyük boy yufka ( Yufkacılardan alınan )
İç harcı :
*1 adet soğan
*4 adet haşlanmış patates
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
Sosu:
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
*1 adet yumurta
Üzerine :
*Yumurta sarısı
*Susam , çörek otu
*Not Böreğin üzeri çıtır çıtır olsun isterseniz önce biraz su ile açılmış yoğurt sürüp üzerine yumurta sarısı sürmeniz yeterli )
Soslu Patatesli Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcı hazırlamak üzere soğanları biraz sıvı yağda kavuralım Üzerine haşlanmış patatesi ekleyelim, ezerek karıştıralım 56 dk kavurduktan sonra tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alalım Soğumaya bırakıp sosumuzu hazırlayalım Bir tabağın içerisine süt, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip çırpalım Yufkayı tezgaha serip üzerine sostan fırça ile gezdirelim Soslu yufkayı İkiye katlayıp ortadan keselim Kestiğimiz iki parçayı üst üste koyup sigara böreği yapar gibi 4 üçgen parça olacak şekilde keselim Alttaki kat ile 8 üçgen olan yufkanın her üçgenine iç harçtan koyup kenarları hafif içe katlayıp saralım Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim Diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra 200 derece de önceden ısıtılmış fırınımıza sürelim Üzerleri kızarana kadar pişirelim Fırından aldıktan sonra 510 dk servis edebiliriz, afiyet olsun