iltasyazilim
FD Üye
Soslu Patatesli Kuru Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet kuru yufka
İçi için :
*4 adet haşlanmış patates
*1 adet kuru soğan
*Maydanoz, dereotu, taze nane
*Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için :
*56 adet sivri biber
*2 adet domates
*1 kaşık salça, su, tuz
*Sıvı yağ
Soslu Patatesli Kuru Yufka Böreği Tarifi Yapılışı Ramazanda çoğumuzun evinde kuru yufka bulunur Bu yufkayla yapabileceğiniz çok lezzetli bir börek tarifi vermek istedim sizlere Önce iç harcımızı hazırlayalım Sıvı yağ koyduğumuz tavaya doğradığımız kuru soğanı alıp kavuralım Sonra haşlanmış patatesleri rendeleyip tavaya alalım Biraz kavuralım Tuz, karabiber, pulbiber ilave edelim Altını kapatıp ince kıydığımız maydanoz, dereotu ve taze naneyi ekleyip karıştıralım Harç hazır Şimdi kuru yufkamızın ilkini alıp su dolu bir kaba batırıp çıkardıktan sonra kare borcama yerleştirelim Araya iç harcımızın yarısını koyalım 2 yufkamızı da ıslatıp koyalım ve harcımızın diğer yarısını üzerine boşaltıp son yufkayı yine ıslatıp koyalım Böreğimizi böylece fırına verelim Bu esnada hemen sosumuzu hazırlayalım Bunun için doğradığımız biberleri ilk olarak tavamıza alalım Sonra kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri ilave edelim Bir kaşık salça ve biraz su ekleyip sosumuzu pişirelim İsterseniz sosa sarımsak da koyabilirsiniz Fırındaki böreğimiz yarım saat pişip üstü biraz kızardıysa çıkarıp sosumuzu üstüne dökelim ve tekrar fırına verelim 10 dakika da böyle pişirelim Böreğimiz hazır Afiyet olsun
*3 adet kuru yufka
İçi için :
*4 adet haşlanmış patates
*1 adet kuru soğan
*Maydanoz, dereotu, taze nane
*Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için :
*56 adet sivri biber
*2 adet domates
*1 kaşık salça, su, tuz
*Sıvı yağ
Soslu Patatesli Kuru Yufka Böreği Tarifi Yapılışı Ramazanda çoğumuzun evinde kuru yufka bulunur Bu yufkayla yapabileceğiniz çok lezzetli bir börek tarifi vermek istedim sizlere Önce iç harcımızı hazırlayalım Sıvı yağ koyduğumuz tavaya doğradığımız kuru soğanı alıp kavuralım Sonra haşlanmış patatesleri rendeleyip tavaya alalım Biraz kavuralım Tuz, karabiber, pulbiber ilave edelim Altını kapatıp ince kıydığımız maydanoz, dereotu ve taze naneyi ekleyip karıştıralım Harç hazır Şimdi kuru yufkamızın ilkini alıp su dolu bir kaba batırıp çıkardıktan sonra kare borcama yerleştirelim Araya iç harcımızın yarısını koyalım 2 yufkamızı da ıslatıp koyalım ve harcımızın diğer yarısını üzerine boşaltıp son yufkayı yine ıslatıp koyalım Böreğimizi böylece fırına verelim Bu esnada hemen sosumuzu hazırlayalım Bunun için doğradığımız biberleri ilk olarak tavamıza alalım Sonra kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri ilave edelim Bir kaşık salça ve biraz su ekleyip sosumuzu pişirelim İsterseniz sosa sarımsak da koyabilirsiniz Fırındaki böreğimiz yarım saat pişip üstü biraz kızardıysa çıkarıp sosumuzu üstüne dökelim ve tekrar fırına verelim 10 dakika da böyle pişirelim Böreğimiz hazır Afiyet olsun