iltasyazilim
FD Üye
HAZIRLANIŞI:
Bifteği dilim dilim doğruyoruz Izgara tavaya sıvıyağ döküyoruz ve yüksek ısıda biftekleri çevirerek yarı kıvamda pişiriyoruz Ocaktan aldığımız biftekleri fırın kabına diziyoruz Soğanları iri doğruyoruz ve aynı tavada soteliyoruz
Üzerine salçayı, defne yaprağını, tane karabiberi ilave ediyoruz Şöyle bir karıştırıp üzerine sıcak su ekliyoruz ve kaynatıyoruz Kaynayan sosu da fırın kabına dizdiğimiz bifteklerin üzerine döküyoruz Fırın kabının kapağını kapatıyoruz
Ocak üzerinde biraz kaynattıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz Patatesleri soyuyoruz Elma dilimi şeklinde doğruyoruz Tepsiye patatesleri alıyoruz Üzerine yağını, tuzunu, karabiberini isteğe göre toz kırmızı biberini atıyoruz Harmanlıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Mantarları doğruyoruz Kırmızı biberi, yeşil biberi ve sarımsağı doğruyoruz Tavaya sıvıyağ döküyoruz Sarımsağı ve biberleri koyarak soteliyoruz Mantarları da ilave ederek sotelemeye devam ediyoruz Tuzunu karabiberini atıyoruz Biftekler pişmek üzereyken fırından çıkarıp üzerine dil peyniri koyuyoruz Tekrar fırın vererek peynir eriyene dek pişiriyoruz Pişen biftekleri servis tabağına diziyoruz Bir kaseye elma dilimi patatesleri ve bir kaseye de mantar soteyi koyup servis tabağına alarak servis ediyoruz
500 gr biftek
1 soğan
2 domates
1 çorba k domates salçası
2 defne yaprağı
dil peyniri
tane karabiber
sıvıyağ
su
GARNİTÜRÜ İÇİN:
5 patates
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 pk mantar
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
sıvıyağ
Kaynak : Oktay Usta
Bifteği dilim dilim doğruyoruz Izgara tavaya sıvıyağ döküyoruz ve yüksek ısıda biftekleri çevirerek yarı kıvamda pişiriyoruz Ocaktan aldığımız biftekleri fırın kabına diziyoruz Soğanları iri doğruyoruz ve aynı tavada soteliyoruz
Üzerine salçayı, defne yaprağını, tane karabiberi ilave ediyoruz Şöyle bir karıştırıp üzerine sıcak su ekliyoruz ve kaynatıyoruz Kaynayan sosu da fırın kabına dizdiğimiz bifteklerin üzerine döküyoruz Fırın kabının kapağını kapatıyoruz
Ocak üzerinde biraz kaynattıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz Patatesleri soyuyoruz Elma dilimi şeklinde doğruyoruz Tepsiye patatesleri alıyoruz Üzerine yağını, tuzunu, karabiberini isteğe göre toz kırmızı biberini atıyoruz Harmanlıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Mantarları doğruyoruz Kırmızı biberi, yeşil biberi ve sarımsağı doğruyoruz Tavaya sıvıyağ döküyoruz Sarımsağı ve biberleri koyarak soteliyoruz Mantarları da ilave ederek sotelemeye devam ediyoruz Tuzunu karabiberini atıyoruz Biftekler pişmek üzereyken fırından çıkarıp üzerine dil peyniri koyuyoruz Tekrar fırın vererek peynir eriyene dek pişiriyoruz Pişen biftekleri servis tabağına diziyoruz Bir kaseye elma dilimi patatesleri ve bir kaseye de mantar soteyi koyup servis tabağına alarak servis ediyoruz
500 gr biftek
1 soğan
2 domates
1 çorba k domates salçası
2 defne yaprağı
dil peyniri
tane karabiber
sıvıyağ
su
GARNİTÜRÜ İÇİN:
5 patates
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 pk mantar
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
sıvıyağ
Kaynak : Oktay Usta