Selin Taylan, üniversiteden mezun olduktan sonra toplumsal medya uzmanı olarak çalışmaya başladı lakin keyifli değildi. Bir süt çiftliği kurmaya karar veren ve banka kredisiyle 8 inek alan Taylan, Ankara’da kurduğu çiftlikte süt, tavuk, yumurta ve mantar satarak kendine yeni bir yol çizdi.
Ankara Üniversitesi Halka Münasebetler kısmından mezun olduktan sonra toplumsal medya uzmanı olarak iş hayatına adım attı, Selin Taylan. Ancak yaptığı işten memnun değildi. Sonunda kararı verdi ve baba mesleği olan çiftçiliğe adım attı.
Ankara İncek’te dededen kalma bir ahırda yeni hayatını kuran 24 yaşındaki Taylan, hikayesini Hürriyet'ten Seda Işık Başpınar'a şöyle anlattı:
"Dükkan istedim, çiftliğim oldu"
'Mutlu değildim, daima farklı bir iş yapmak istiyordum. Bir gün babamla konuşurken süt eserleri satabileceğim bir dükkân açmak istediğimi söyledim. Babam da ‘O vakit işe temelden başla’ diyerek beni motive etti. Birikmiş bir sermayem yoktu, kredi çektim ve 8 tane inek aldım. Burada, kentin çabucak yanı başında dedemin meskeninde 70’li yıllardan kalma bir ahır vardı. Biraz bakımla burayı yine yaşar hale getirdim. Başlangıçta yalnızca süt satıyordum, sonra yoğurt, tavuk, yumurta, mantar derken eser yelpazemi genişlettim. Tavuk, yumurta ve mantarı şimdilik öteki üreticilerden alıyorum., İleride çiftliğimi istediğim üzere büyütebilirsem hepsini kendim yetiştirmek istiyorum.'
"İki mesleği birleştirdim"
'Bir fikir üretmek tanım edemeyeceğim kadar hoş bir şey, bir reklam sineması ya da içerik fikri bulduğunda beşere günün sonunda inanılmaz memnunluk veriyor. Lakin iş ömründe her gün birbirini tekrarlamıyor maalesef. Benim kısa süren tecrübeme nazaran iş hayatında diğerlerine bağımlı olmak da var bazen akıntıya kürek çekmek de hayal kırıklıkları da. Özcesi toplumsal medya uzmanlığı yaparken yastığa başımı koyduğumda mutsuz oluyordum. Bu türlü olunca ‘Hayat bu türlü geçmeyecek’ dedim ve bir yerden başlayıp kendi işimi yapmaya karar verdim. Bunu yaparken de şu an yaptığım meslekle geçmişte yaptığım mesleği bir yerde birleştirmem gerektiğini düşündüm. Sonuçta ben bağlantı fakültesinde 4 yıl eğitim aldım, üzerine bir iş tecrübem oldu. Ben de hayvanlarımı alıp çiftliğimi çalışır hale getirdikten sonra kendi tanıtımımı yapmak için toplumsal medya paylaşımlarına yük verdim. Böylelikle takipçi sayım ve doğal olarak müşterim artmış oldu. Ayrıyeten yaptığım paylaşımlar sayesinde müşterilerimin tükettiği eserle ilgili farkındalığı yüksek oluyor. Kent dışından eser alan müşteriler bile sütün nereden gelmiş olduğunu görüyor, hatta süt veren ineği tanıyor.
'İşin inceliklerini babam öğretti'
'Ben her ne kadar hayvan sevgisiyle dolu bir insan olsam da hayatım boyunca büyükbaş hayvana yaklaşmış bir insan değildim. ‘Hem kendi işim olacak hem de severek yapacağım’ niyeti beni motive etti ve ailemin dayanağı de yürek verdi. Dedem ve babam geçmişte bu işle uğraşmışlar. Babam mesleğin inceliklerini bildiği için sağ olsun bana da öğretti. Bana toplumsal medya üzerinden çok tavsiye soran oluyor, bence şayet çiftçilik, hayvancılık işine girişmek istiyorsanız ya yakın etrafınızda bu işi bilen biri olsun ya da mutlak eğitimini alarak başlayın. Parayla alınamayacak çok bilgi var, çalıştıkça öğreniliyor. Birinci 3 ay hiç ahırdan çıkmadım diyebilirim. Başlangıçta yanına yaklaşamadığım 500 kiloluk hayvanlar artık çocuğum üzere oldu. Artık iğnelerini bile ben yapıyorum.'
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.