Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sosyal Yardımlaşma Nakdi Yardım Ne Kadar?

Sosyal Yardımlaşma Nakdi Yardım Ne Kadar?
0
243

adanali

FD Üye
Etkileşim
0
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
69
Sosyal Yardımlaşma Nakdi nedir
2019 sosyal yardımlaşma nakdi yardım vakıflar ve kurumlar tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ya da kişilere verilmektedir. Sosyal yardımlaşma nakdi devletin ve özel kurumların sosyal görevlerinden biridir. İhtiyaç sahibi ailelere ya da kişilere destek olmak devletin sosyal politikalarından biridir.

Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma vakfı olmak üzere birçok kurum maddi ve manevi olarak destek sunmaktadır. Özellikle büyük şehirlerde yaşayıp, zorluk çeken ihtiyaç sahiplerine destek olunmaktadır.

İhtiyaç sahipleri kurumlar tarafından tespit edilmektedir fakat tespit etmek bazı durumlarda zor olmaktadır. Bu durumlarda sosyal yardım almak isteyen kişiler bireysel olarak da vakıf ve derneklere giderek başvuru da bulunabilirler. Başvurular incelendikten sonra yardım sağlanacak kişilere nakdi yardım hemen verilmektedir.

Sosyal Yardımlaşma Nakdi Yardım Yararlanma Şartları Nelerdir?
Sosyal yardımlaşma şartları 2019 yılı itibarı ile de önceki yıllar ile aynıdır. Tüm kurum ve kuruluşlar bazı temel şartları mutlaka istemektedir. Bazı kurumlar ihtiyaç dahilinde özel şartlar sunmaktadır.

İhtiyaç sahibi vatandaşların başvurularının olumlu sonuçlanması için ev halkının aylık gelirinin yoksulluk sınırının altında olmak gerekir. Kanunen belirlenen sosyal yardım yararlanma şartları:

• Sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmamak gerekir.
  • Hiçbir sosyal güvencenin olmaması gerekir.
  • ’ndan (SGK) dul ve yetim aylığı almamak gerekmektedir.
Yoksulluk sınırı her sene enflasyon oranına göre belirlenmektedir ve başvuru şartları arasında yer almaktadır. Sosyal yardımlardan yararlanmak için istenilen evraklar oldukça basittir. Başvuru esnasında istenen belgeler:

• C kimlik kartı aslı ve fotokopisi,
  • Muhtaçlık belgesi istenmektedir.
Bu 2 belgenin eksiksiz olarak getirilmesi halinde başvurular anında değerlendirmeye alınacaktır.

Sosyal Yardımlaşma Nakdi Yardım Başvuruları Nereye Yapılmaktadır?
Sosyal yardım başvuru yerleri valilik ve kaymakamlık içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılmaktadır. Başvuruların bireysel olarak yapılması gereklidir. Kaymakamlık yardımı olarak bilenen yardımlar ile SYDV yardımları aynı kapsamdadır. Başvuru yapılacak diğer bir kurum ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı merkezleridir.

Sosyal yardım başvuruları için başvuru yapılabilen diğer merkezler:
  • Vakıf Genel Müdürlükleri ve
  • İl ve ilçelerdeki belediyelere de başvuru yapılabilir.
Bu kadar çok başvuru merkezi olmasına rağmen başvuruların tamamı aynı merkeze gitmektedir. Tüm başvurular, SYDV merkezlerine giderek, değerlendirilir ve sonuçlanır.

Sosyal Yardım Parası Nereden Sorgulanmaktadır?
Sosyal yardım parası sorgulama işlemleri 2 farklı yolla yapılabilmektedir. İlk yol, E-devlet üzerinden sorgulama yapmaktır. E-devlet sayfasında yer alan arama kısmına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yazılmalıdır. Burada yer alan ‘’ Sosyal Yardım Sorgulama’’ sekmesine girilerek sorgulama işlemi yapılabilir.

Sorgulama yapmak için diğer bir yol ise bireysel olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı merkezlerine gitmektir. Valilikler ve kaymakamlıklar içerisinde yer alan SYDV merkezine T.C kimlik kartı ile gidildiğinde sorgulama işlemi hemen yapılabilir.

E-devlet işlemi yapabilmek için E-devlet şifresinin mutlaka olması gereklidir. E-devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT’ye giderek 4 TL karşılığında şifre sahibi olabilir.

Muhtaçlık Belgesi Nereden Alınmaktadır?
Muhtaçlık belgesi alma sosyal yardım içeriklerinden faydalanmak için zorunludur. Sosyal yardımlaşma nakdi için muhtaçlık belgesi kesinlikle alınmalıdır. Muhtaçlık belgesi, halk arasında fakirlik belgesi olarak da bilinmektedir.

Muhtaçlık belgesi, ikamet adresinin bulunduğu mahalle muhtarlarından alınmaktadır. Muhtaçlık belgesi için muhtarlar tarafından hiçbir ücret talep edilmemektedir. SYDV başvuruları için muhtaçlık belgesi zorunluluğu olduğu için en kısa süre içerisinde temin edilmesi gereklidir.

Muhtaçlık ya da fakirlik belgesi alındıktan sonra diğer istenen belgeler ile SYDV merkezlerine teslim edilmelidir. Bu belge teslim edilmez ise başvurular geçersiz sayılmaktadır.

2019 Yılında Yapılan Sosyal Yardımlaşma Nakdi Yardım Nelerdir?
2019 yılı yapılan sosyal yardımlar yardım kapsamında başvuru yapmak isteyenler vatandaşlar tarafından merak edilen en önemli konudur. Sosyal yardımlaşma yardımları, vatandaşların ihtiyaç duyduğu konularda verilmektedir. Eğitim, sağlık, gıda gibi konularda devlet tarafından destek verilmesi devletin sosyallik ilkesi gereği gereklidir.

2019 yılı sosyal yardım kapsamında SYDV ve belediyeler tarafından verilen yardımlar:
  • Sosyal destek yardımları,
  • Eğitim yardımları,
  • Terörden zarar gören vatandaşlara verilen yardımlar,
  • Doğal afet yardımları,
  • Şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımları,
  • Kira, giyecek ve yakacak yardımları,
  • Engelli vatandaşlara yapılan yardımlar ve
  • Annelere yapılan yardımlar olarak sıralanmaktadır.
2019 Yılında Yapılan Sosyal Yardımlaşma Nakdi Yardım Paraları Ne Kadardır?
2019 yılı sosyal yardım paraları vatandaşlara ödenen yardım türüne ve ihtiyaç sahibinin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Yardım türlerine göre vatandaşlara ödenen tutarlar:

• Gebelik başvurusunda bulunan anne adaylarına ve annelere aylık 495 TL ödenmektedir.
  • Öğrenciler, sosyal yardım konusunda en ayrıcalıklı haklara sahip gruplardan biridir. Öğrencinin durumuna göre aylık 465 ile 821 TL arasında bir tutar ödenmektedir.
  • Çocuk yardım parası kapsamında; kız çocuklarına aylık 40, erkek çocuklarına aylık 35 TL ödenmektedir.
  • Doğum yardım parası kapsamında 1.çocuk için 300, 2.çocuk için 400, 3.çocuk ve üstü için aylık 600 TL ödenmektedir.
  • Fakirlik maaşı için ödenen tutar aylık 643 TL’dir.
  • Yeni doğum yapan annelere süt parası olarak aylık 149 TL ödenmektedir.
  • Engelli vatandaşlara engel oranlarına göre yardım yapılmaktadır. % 70 oranın altında engele sahip olan vatandaşlara 3 ayda 1 1059 TL, engel durumunda % 70 oranının üstünde olan kişilere aylık 1589 TL ödenmektedir.
  • 65 yaşını dolduran vatandaşlara yaşlılık parasına benzer bir yardım yapılmaktadır. Yardım kapsamında, 3 ayda 1 705 TL ödenmektedir.
  • Bu özelliklerin dışında kalan fakat ihtiyaç kapsamında olan ailelere aylık 800 TL ödenmektedir.
SYDV merkezleri tarafından 2019 yılı itibarıyla ödenen yardım tutarları bu şekildedir.

2019 Yılında Engelli Vatandaşlara Yapılan Nakdi Yardımlar Nelerdir?
Engelli vatandaşlara yapılan nakdi yardımlar belediyeler ve SYDV tarafından verilmektedir. Başvuru şartlarının eksiksiz olarak tamamlanması ve başvurunun sorunsuz olarak değerlendirilmesinden sonra engelli vatandaşlar yardım alabilir.

Engelli vatandaşlarımıza, devlet ve belediyeler tarafından ayrıcalıklı hizmetler tanınmaktadır. Evde bakım, ücretsiz ulaşım gibi hizmetler devletin sosyal olma ilkesi gereği engelli vatandaşlarımıza sunulmaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata daha kolay adapte olabilmeleri ve hayatın hiçbir anını kaçırmaması adına belirli tutarlarda yardımlar yapılmaktadır. Yardım miktarı engel oranına göre değişmektedir.

% 70 altında engel oranına sahip olan vatandaşlar aylık 350 TL yardım alırken, % 70 engel oranının üstünde olan vatandaşlar aylık 530 TL yardım almaktadır. Engel oranı, devlet hastanelerinde bulunan sağlık heyeti tarafından belirlenmektedir.

2019 Yılı Çocuk Yardımı Parası Ne Kadardır?
2019 çocuk yardımı parası çocuklarına yeni kavuşan ebeveynler tarafından merak edilen bir konudur. Çocuklu aileler, bakanlığın sunduğu sosyal hizmet kapsamında aylık belirli tutarlarda yardım yapmaktadır. Sosyal yardımlaşma nakdi içerisinde yer alan yardımlardan biri olan çocuk parasına, PTT şubelerine giderek ulaşılabilir.

Çocuk yardımı kapsamında verilen yardım tutarları:
  • Canlı doğan ilk çocuk için 300 TL,
  • Canlı doğan ikinci çocuk için 400 TL,
  • Canlı doğan üçüncü çocuk için 600 TL,
  • Canlı doğan ikiz bebeklerde 700 TL yardım yapılmaktadır.