iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
İç harç için;
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber, pul biber, tuz
Dışı için;
2 adet yufka
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yoğurtlu sos için;
1 kase yoğurt
1 çimdik tuz
1 diş sarımsak
Hazırlanışı
İlk olarak iç harç hazırlanır Soğan ince ince doğranır Tavaya alınıp tereyağ ve sıvı yağ eklenip kavrulur Kıyma da ilave edilip pişirilir Salça da eklendikten sonra baharatlar ve tuz atılıp kısa bir süre daha kavrulur Tava ocaktan alınır ve yufka hazırlanmaya başlanır Her yufka eşit şekilde 4’e bölünür Bölünen parçalar sıvı yağ ve su karışımı kullanılarak ıslatılır ve üzerine iç harç yayılır (pişerken kurumaması için yufkayı fazlaca ıslatın ama dağılmamasına dikkat edin) Sigara böreği sarıyormuşcasına sarılır ve bir ucu tutulup diğer ucu etrafında döndürülerek gül şekli verilir 180 derece fırında 10 dk pişirilir Sarımsaklı yoğurtlu sos hazırlanarak yufkaların üzerine dökülür Ben salçalı sos yapmak yerine artan iç harcı yoğurtlu sosun üzerine döktüm Böyle daha lezzetli oldu Ama siz dilerseniz tereyağda salça kızdırıp üzerine dökebilirsiniz Afiyet olsun
İç harç için;
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber, pul biber, tuz
Dışı için;
2 adet yufka
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yoğurtlu sos için;
1 kase yoğurt
1 çimdik tuz
1 diş sarımsak
Hazırlanışı
İlk olarak iç harç hazırlanır Soğan ince ince doğranır Tavaya alınıp tereyağ ve sıvı yağ eklenip kavrulur Kıyma da ilave edilip pişirilir Salça da eklendikten sonra baharatlar ve tuz atılıp kısa bir süre daha kavrulur Tava ocaktan alınır ve yufka hazırlanmaya başlanır Her yufka eşit şekilde 4’e bölünür Bölünen parçalar sıvı yağ ve su karışımı kullanılarak ıslatılır ve üzerine iç harç yayılır (pişerken kurumaması için yufkayı fazlaca ıslatın ama dağılmamasına dikkat edin) Sigara böreği sarıyormuşcasına sarılır ve bir ucu tutulup diğer ucu etrafında döndürülerek gül şekli verilir 180 derece fırında 10 dk pişirilir Sarımsaklı yoğurtlu sos hazırlanarak yufkaların üzerine dökülür Ben salçalı sos yapmak yerine artan iç harcı yoğurtlu sosun üzerine döktüm Böyle daha lezzetli oldu Ama siz dilerseniz tereyağda salça kızdırıp üzerine dökebilirsiniz Afiyet olsun