iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
3 adet yufka
İç harcı için:
300g kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Yufkaları ıslatmak için
yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane
Yapılışı
İlk olarak iç harcı hazırlıyoruz Soğanı çok ince yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin Rengi değişen ve kavrulan kıymaya salça, tuz ve baharatlar ekleyinHarcımız hazır şimdi yufkalara geçelim
Yufka 4’e kesin her parçasının üzerine yağ ve su karışımı sürün ve bir miktar harçtan serpin Rulo yapılarak gül böreği şeklinde sarınÜzerine yağ ve su karışımından sürün ve170 derece fırında pişirin Üzeri çok kızarmayacak şekilde hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alın
Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökünSon olarak tereyağında yakılan nane ve pulbiber gezdirinİşte sosyete mantınız hazır
3 adet yufka
İç harcı için:
300g kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Yufkaları ıslatmak için
yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane
Yapılışı
İlk olarak iç harcı hazırlıyoruz Soğanı çok ince yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin Rengi değişen ve kavrulan kıymaya salça, tuz ve baharatlar ekleyinHarcımız hazır şimdi yufkalara geçelim
Yufka 4’e kesin her parçasının üzerine yağ ve su karışımı sürün ve bir miktar harçtan serpin Rulo yapılarak gül böreği şeklinde sarınÜzerine yağ ve su karışımından sürün ve170 derece fırında pişirin Üzeri çok kızarmayacak şekilde hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alın
Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökünSon olarak tereyağında yakılan nane ve pulbiber gezdirinİşte sosyete mantınız hazır