iltasyazilim
FD Üye
Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
İç harcı için;
*300 gr kıyma
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Karabiber, pulbiber, tuz, maydanoz
Yufkaları ıslatmak için;
*Yarım su bardağı su
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
*Sarımsaklı yoğurt
Sosu için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Nane, pulbiber
Sosyete Mantısı Tarifi Yapılışı İlk önce mantımız için iç harcını hazırlıyoruz Soğanı çok ince yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin Rengi değişen ve kavrulan kıymaya salça, tuz ve baharatlar eklenir Piştikten sonra ocak kapanır ve doğranmış bir tutam maydanoz iç harca eklenerek karıştırılır
Yufka 4e kesilir Her bir parçasının üzerine yağ ve su karışımı sürülerek iç harçtan koyulur Rulo şeklinde yapılır Üzerine yağ ve su karışımından sürülerek 170 derece fırında pişirilir ?Üzeri çok kızarmayacak şekilde hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alınır Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür Tereyağında pişirilen nane ve pul biber en son üzerinde gezdirilir Afiyet olsun
*3 adet yufka
İç harcı için;
*300 gr kıyma
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Karabiber, pulbiber, tuz, maydanoz
Yufkaları ıslatmak için;
*Yarım su bardağı su
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
*Sarımsaklı yoğurt
Sosu için;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Nane, pulbiber
Sosyete Mantısı Tarifi Yapılışı İlk önce mantımız için iç harcını hazırlıyoruz Soğanı çok ince yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin Rengi değişen ve kavrulan kıymaya salça, tuz ve baharatlar eklenir Piştikten sonra ocak kapanır ve doğranmış bir tutam maydanoz iç harca eklenerek karıştırılır
Yufka 4e kesilir Her bir parçasının üzerine yağ ve su karışımı sürülerek iç harçtan koyulur Rulo şeklinde yapılır Üzerine yağ ve su karışımından sürülerek 170 derece fırında pişirilir ?Üzeri çok kızarmayacak şekilde hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alınır Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür Tereyağında pişirilen nane ve pul biber en son üzerinde gezdirilir Afiyet olsun